Size bugün belki de bildiğiniz,çok çok kolay ve pratik bir tarif vereceğim.Ben peynirlisini hazırladım siz iç malzemesini nasıl isterseniz yapabilirsiniz.Poğaça pişerken evi uzuuuun zamandır sarmayan mis gibi bir koku sardı ve sıcak sıcak soğumasını beklemeden midemizde yerini aldı.
Poğaçanın adı malzemesinden geliyor tavsiye edeceğim bir lezzet.Şimdi tarife geçelim
Malzemeler
3 paket kabartma tozu
2 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için
1 yumurta sarısı
susam veya çörek otu
Hazırlanışı
Kabartma tozunu ve yoğurdu karıştırın 10 dakika kadar köpük köpük olmasını bekleyin.Sıvıyağ tuz ve şekeri ilaave edip,kulak memesi yada ele yapışmasının bittiği ana kadar azar azar un ilave edin.(Ben hamurun yapısını çok beğendim,yumuşacık bir hamur.)Hamur kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın içini doldurup kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu yada susam ilaave edip fırında 150 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
1 yorum:
Ben bu tarifi uygularken hamuru hafif ele yapışır şekilde bırakıyorum mayalı poğaça gibi kabarıyor benimkiler
Yorum Gönder