Ege Bölgesi'nin ve Girit'in en meşhur sebze yemeklerinden olan Şevketi Bostanı hiç yememiştim ve içindeki ete de yazık olur diye pişirmeye de cesaret edememiştim.Tire pazarında görünce bu kez deneyecem dedim.İyi ki denemişim mükemmel bir lezzet şimdiye kadar yemediğim günlere yazık dedim.Sebze yemeklerini severseniz mutlaka deneyin..
Malzemeler
1/2 kg şevketi bostan
300 gr kuzu veya koyun kuşbaşı
1 adet soğan
terbiyesi için sos
1 limonu,2 kaşık unu ve 1 yumurtanın sarısı iyice çırpın
Hazırlanışı:
Şevketi bostanları yıkayıp büyük olanları küçük parçalara bölün.Tencere de önce eti biraz kavurun,su salan ete küp doğranmış soğanları eklyin beraberce kavurmaaya devam edin.Şevketi bostanları ekleyip üzerine çıkmayacak kadar su doldurun ve düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat pişirin.Düdüklü tencerenizi piştikten sonra açın üzerine bir kenarda hazırladığınız terbiyeli sosu yemeğin suyundan azar azar ekleyerek ılıştırın ve sonra tencerenin içine sosu ilave edin.2 dakikada terbiyesi ile kaynatın..afiyet olsun....
Hello world!
3 yıl önce
1 yorum:
Ohhh misss gibi ellerine sağlık...
Sevgiler
Evren
Yorum Gönder