28 Ocak 2021 Perşembe

Pastane Poğaçası

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağ
4,5-5 bardak kadar un
1 yumurta sarısı

Toz şekerle mayayı eritin. Su,süt,yağ,tuz ilave edin. Ununu yavaş yavaş ekleyin. Birden eklerseniz sert bir hamur olabilir. Bu poğaçanın en büyük özelliği yumuşak bir hamur olması. Ben 5  bardaktan biraz fazla koydum o nedenle 4,5 veya 5 bardak dedim. Hamurun üzerini örtün 15-20 dakika kabarmasını bekleyin.
Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine cevizden biraz büyük parçalar halinde aralıklı dizin. Onlar tekrar kabarıyor tepsiyi kaplıyorlar 

45 dakika bekleyin kabaran poğaçalara yumurta sarısını çok hafif hareketlerle sürün.(dilerseniz yumurta yerine yoğurtta sürebilirsiniz...)250 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Çok çabuk pişiyor dikkatli olun. Pişen Poğaçaların üzerine temiz bir havlu örtün. Biraz ılınınca servis yapabilirsiniz.


 

Hiç yorum yok: