8 Haziran 2020 Pazartesi

SAN SEBASTIAN CHEESECAKE











































3 paket 1050 gr taze peynir ben içim kullandım
320 gr yani 1,5 bardak toz şeker 480 ml kutu krema (2,5 paketten 2 kaşık az) 6 adet yumurta Bir fiske tuz 30 gr un(1 tepeleme çorba kaşığı) 3 paket taze peyniri, 1,5 su bardağı şekeri ve bir fiske tuzu pürüzsüz olana ve şeker eriyene kadar mikserle çırpın. 6 yumurtayı teker teker yavaş bir şekilde ilave ederek çırpıcı ile çırpın kremayı da ekleyip çırpıcıyla karışıma yedirin. Son olarak 30 unu eleyerek karışıma ekleyip yine el çırpıcısı ile yedirin.
Pasta çemberini ıslatın, böylece yağlı kağıt daha rahat yapışıp yerleşecek.
Yağlı kağıt serdiğiniz çembere karışımı topaklanmaması için süzerek dökün. 200 derecede, alt-üst ve fanlı çalışan fırının orta rafında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.• Cheesecake pişince fırından çıkartın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Taze peynir, krema ve yumurtaların oda sıcaklığında olmaları önemli. Yoksa fırına girdiğinde kesilebilir.

Hiç yorum yok: