28 Mayıs 2020 Perşembe

Pırasalı Mısır Ekmeği



Merhabalar,

Bugün yine bir Karadeniz'e ait yöresel bir tatla karşınızdayım. Çok lezzetli bir ekmek börek çörek ne derseniz adına...

Malzemeler:
1/2 kg pırasa (ince doğranmış)
1 adet yemeklik doğranmış soğan
Pul biber
Kuru nane
Sıvıyağ
Tuz
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket karbonat
3 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar mısır unu

Hazırlanışı:

Sıvıyağda soğan ve pırasayı kavurmaya başlayın pul biber tuz kuru nane ilave edin. Kavrulunca soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, sıvıyağ karbonat, şeker,kavrulan pırasaları ve alabildiği kadar mısır ununu karıştırın. Çok katı yada çok sıvı olmayacak kıvamda olacak. Hamuru yağlanmış borcam tepsisine serin. 180 derece de pişirin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: