6 Mart 2018 Salı

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide
Samsunlu olup da pide sevmeyen sanırım çok azdır.  Samsun’da pazar günleri pide yemek geleneksel hale gelmiştir. İzmir’de yaşadığım sürede eş-dosttan sonra en çok pideyi özlerim. Kapalı kıymalı hazırlanan pidenin dışında açık yapılan pidelerde bulunmaktadır.
Benim açık pidelerden tek sevdiğim pastırmalı yumurtalıdır. Bu pazar ben de pastırmalı pide yapmaya niyetlendim. Ancak eşim pastırma sevmediği için ona kaşarlı sucuklu pide yaptım. Hamurunu yaptıktan sonra iç malzemesi sizin zevkinize kalmış. Görünümünde de ve lezzetinde de sanırım Samsun pidesini yakaladım. Şimdi gelelim tarife,

Malzemeler:
Yarım kg un (küçük küçük 7 adet pide çıktı daha fazla istiyorsanız miktarı arttırabilirsiniz.)
1 paket kuru maya
2 adet kesme şeker
Alabildiği kadar su

Üzeri için
Pastırma ve yumurta
Sucuk ve kaşar


Hazırlanışı:
Maya, şeker, un ve su karıştırılır. Hamur ele yapışmayacak hale gelir gelmez un eklemeyi bırakın ve mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin. Mayalanıp kabaran hamurdan yaklaşık yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıp tekrar yoğurup şekil verin. Sonra sırasıyla hamurları kayık şeklinde açıp pide şeklini veriniz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakınız.
Pişemeye az kala pideleri çıkartıp üzerine pastırmalı yapmak istediğinize pastırmaları dizin ve yumurtayı kırın.. Sucuklu kaşarlıda ise sucukları ilave edip kaşarı üzerine ekleyin tekrar fırına verin.
Yumurta pişince çıkarabilirsiniz.

Not: Pideleri çok ince açarsanız sertleşiyor. Biraz kalın bırakın.



2 yorum:

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte

Atalay Yetkili Servis dedi ki...

Atalay yetkili servis olarak paylaşımınızı beğendik.

http://atalayyetkiliservis.com/