9 Şubat 2013 Cumartesi

Dr.Oetker'le Sevgililer Günü

Bugün sizlere hem çok özel bir günü,hem çok özel bir markayı anlatacağım.Uzun uzun tarifler vermeden sözü Dr.Oetker'e bırakarak az yazı bol resimle süslenmiş bir yayın yapacağım.Geçen hafta sonu İzmir'li yemek blogları olarak.Dr.Oetker'e davet edildik.

2 Şubat sabahı Dr.Oetker'in deneme mutfağına gitmek üzere yola çıktık.Servise adım attığımızda anda başlayan özel bir hizmetle karşılaşınca önce şaşırdık.Fakat gün boyu devam eden bu özen ve organize olmuş bir ekip bizi şaşkına çevirdi.Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü..


 Dr.Oetker'in İzmir Torbalı'da yer alan fabrikalarında çok güzel hazırlanmış bir deneme mutfağı yer almakta ve yeni çıkan tüm ürünler bu mutfakta uzman olmayan kişilerce de denenmekteymiş.Amaç tariflerin kolay anlaşılabilir olup olmadığının denemesiymiş.Tabii lezzetinin denemesi de bir o kadar önemli..

Biz sabah yola erken  çıktığımız için Dr.Oetker bizi düşünmüş ve mutfağa girmeden önce nefis yiyecekler hazırlamış,kıyır kıyır Poğaçası ile anne poğaçasını hatırlatan herkesi geçmişe götüren bir lezzet ve yumuşacık bulut gibi Wolke' ler çay ve kahvelerimizle bizleri karşıladılar..



Bu minik kahvaltıdan sonra  sıra geldi sevgililer günü pastası yapmaya.Ben kremalı pasta yapamam diyen    herkesin yapabileceği kolaylıkta bir pasta bu.Size düşen sadece kakaolu mu olsun? vanilyalı mı? meyveli mi?çikolatalı mı?Yapmanız gereken sadece bu çünkü Dr.Oetker sizi düşünmüş basit ve kolay anlaşılır tarifler vermiş.                                                                                                            

Şimdi gelelim pastamıza...Öncelikle sade pandispanya unu ile hamurumuzu üzerindeki tarife birebir uyarak hazırladık.


   

Pandispanyamızı pişirdik.Sonra 12 kaşık sütün yarısını kekimizin ıslatılmasında kullandık, ıslatırken de Dr Oetker aromalarını dan istediğimizi süte katarak pandispanyayı lezzetlendirmek için kullandık..İkiye bölüp arasına dolgu kreması yaptık.Kremanın üstünü meyvelerle süsledik.Üzerini de dolgu kremasının kalanı ile kaplayıp önceden krema sıkma torbasına koyup bir kenara ayırdığımız kremayı süslemede kullandık.En üstüne şablonu kapatıp kakao serptik.

Ve son olarak Dr Oetker'in çikolatalı harf ve kalpleriyle süsledik ve pastamızı bitirdik...
Pastamız buzdolabında yerini alınca Dr.Oetker'in geçmişi ile ilgili bilgi edindik.Öğrendiklerim beni çok şaşırttı çünkü markanın 1891 yıllarına dayandığını Dr.August Oetker'in ilk hamur kabartma tozunu bulduğunu ve giderek ürün yelpazesini genişlettiğini ve 4-5 kuşaktır bu işi yaptıklarını, markanın amblemi olan beyaz kadın kafasının aydınlık yenilikçi kadını temsil ettiğini bilmiyordum.  
 
Sunum bittiğinde sıcacık Dr Oetker pizzalarıyla karşılaştık.Sucuklu Speciale Pizza yeni ürünleriymiş.Ne yalan söyleyeyim ilk başta sevinmedim.Çünkü dondurulmuş pizzalarda hep bir buzluk kokusu almışımdır ve çok tüketmemeye çalışmışımdır.Taaaaa ki bu pizzayı deneyene kadar da bu düşüncedeydim..Ama bu pizza nefisti hatta üzerindeki domatesler o an konulup fırına verilmiş gibi taze ve lezzetliydi.Üstelik ebat olarak da neredeyse 2 kişiyi doyuracak büyüklükteydi.
             
eeeeeeeeee pastalar hazırlandı.Tuzlu bir şeyler de yapmak lazımdı.Bizim karışık bıraktığımız mutfak tertemiz olmuş ve tuzlu muffinler için hazırlanmış şekilde karşımıza çıktı.Ben sade kek karışımını hep keklerde kullanılır çünkü şekerli diye düşünürdüm ama yanılmışım.Bu karışım tatlı tuzlu her şeyde kullanılabiliyormuş.Normal malzemenin haricinde içine ilave ettiğimiz birer kırmızı ve yeşil biber,1 bardak kıyılmış ceviz 1 diş sarmısak,1 tatlı kaşığı fesleğen ve 100 gr kadar peynir rendesi ile mükemmel muffinler hazırladık.Üzerlerini süsleyince görüntüde lezzeti kadar mükemmel oldu. 


Ve artık eve dönme vakti gelmişti..Birbirinden tatlı blogcu arkadaşlarımla Dr.Oetker vasıtasıyla tekrar buluşmuş, yorgun ama çok güzel bir gün geçirmiş olduk.O gün bizi ağırlayan Dr.Oetker  yetkililerine ve arkamızda tıpkı bir melek gibi dolaşan ve bizlere o günü mükemmel yapmaya çalışan tüm ekibe ayrı ayrı teşekkür ederim. 

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel bir gün geçirdiğiniz fotoğraflardan ve yüzlerdeki gülümsemelerden çok belli çok güzel mamişler yapmışsınız :)ellerinize emeğinize sağlık.....

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel bir gündü Serpil'cim etkinliği çok güzel bir biçimde özetlemişsin. Sevgiler.

Bocuruk dedi ki...

Serpilcimm,
Ne kadar güzel anlatmışsın. Dr. Oetker muhteşem bir marka bence de. Dediğin gibi herşey özenle hazırlanmıştı.
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Serpilciğim,gerçekten tadı damağımızda kalan bir gün oldu. Tekrarlarında buluşmak üzere.
Sevgilerimle
Şeniz

LaceToys dedi ki...

Çok keyifli bir gündü.. Başka etkinliklerde görüşmek üzere.. Sevgilerimle..

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok keyifli bir gündü serpilciğim. Nice gügel, çok çokk :) etkinliklerde görüşmek dileğiyle sevgiler...

lezzetyolculugu dedi ki...

dr.oetker hayatı hanımlar için ne kadar da kolay ve eğlenceli hale getiriyor.Her biri birbirinden pratik ürünler.Üstelik kaliteli ve güvenilir.