11 Aralık 2012 Salı

ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ

















Bu bisküviyi ne zaman yapsam eve yayılan missss gibi kokusu bizim ev halkını çekiyor.Henüz pişer pişmez anında tüketime geçilen bu bisküviyi ne kadar ince açabilirseniz o kadar iyi. Zira bu bir kurabiye değil biraz sert kıtır kıtır bisküvi.Her ne kadar ince açsam da İkea daki bisküviler gibi olmasa da lezzeti onlara çok benzemekte..Bana bu bisküvi nedense yeni yılı hatırlatıyor.Yeni yıla yaklaşırken ben yaptım herkes yedi diyorum..

Malzemeler

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
200 gr ma yakın tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
Ben bu ölçüyle 3 büyük fırın tepsisi bisküvi çıkartıyorum..bilgilerinize.

                                                                                     
 Hazırlanışı

un,kabartma tozu,zencefil,tarçın yenibahar ve teryağını karıştırın.Özdeşleşinceye kadar yoğurun.Şekeri ilave edin biraz daha yoğurup içine 1 yumurta ilave edin.İşte şimdi hamurunuz toplanmaya başlayacak.Bu hamuru üstü kapalı bir kapta buzdolabında 1 gece bekletin ,eğer vaktiniz yoksa en azından 1-2 saat bekletin.Ayrıca hamurunuzun unu biraz az olacak olacak korkmayın.Buzdolabında bekleyince biraz toparlıyor.
Hamuru açarken de küçük parçalar halinde kopartıp unlayıp hatta bazen açılabilsin diye tekrar unla yoğurmak gerekebiliyor.Bütün bir hamur halinde hiç açamadım küçük küçük açıp kurabiye kalıbı ile şekil veriyorum sizde öyle yapabilirsiniz.Şekil verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yıkarken de zorlanmazsınız.175 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.20 dakika içerisinde pişecektir.Çok kızarmış olmayacak ben genelde başında beklerim çok çabuk rengi koyulaşıyor.
Afiyet olsun....

3 yorum:

Unknown dedi ki...

kıtır bisküviler benim de favorimdir
elinize sağlık

Gaye dedi ki...

yaa bende buna benzer kurabiye yapıyorum da nedense hiç zencefillisini deneme fırsatım olmadı. çok güzel ve lezzetli gözüküyor. denemek lazım..eline sağlık..

Unknown dedi ki...

Sevgiler canim ziyaretin beni memnun etti .Sizinde ellerinize emeklerinize saglik .