Bu fotoğrafladığım son dilimdi çünkü yetişemeden tükettik diyebilirim.O nedenle görüntü çok güzel olmayabilir ama lezzeti süper...
Malzemeler
1 paket lazanyayı ben 2 seferde pişiriyorum o nedenle yarım paket lazanya..
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 adet çok küçük küp doğranıp kızartılmış patlıcan
damak tadınıza uygun baharatlar (ben ne kadar varsa hepsinden ilave ediyorum)
Arası için Başemel sos
üzerine kaşar rendesi
Soğanı kıymayla birlikte kavurup tuz ve baharatla tatlandırın.Üzerine kızarmış patlıcanı da ilave edip karıştırın.Önce zemini oluşturacak şekilde lazanyaları başemel sos dökülmüş tepsi yada borcama sıralayın.Kıymalı iç malzemeyi ilave edin..Üzerine başemel sos dökün.Tekrar 2.sıra lazanyayı yerleştirin aynı işlemleri tekrarlayın.üçüncü kat lazanyayı yerleştirince üzerine bol başamel sos gezdirin.Sos her katta ne kadar çok olursa lazanya da o kadar kolay pişiyor.Zira bu lazanyalar haşlanmadan yapılanlardan..En üste kaşar rendesi serpin.Fırında 180 derecede pişirin..Afiyet olsun...
Başemel sos tarifi bilmeyenler için..
ben hep göz kararı yaparım az gelirse ilave yaparak çoğaltırım.Ama yine de eski bir tarifimde olan sosu burada yazayım istedim..
2 yemek kaşığı tereyağı
3 kaşık un
300 ml süt
1 tutam tuz
Yağı eritin unu yağda kavurup sütü ilave edin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın..tuzunu da ilave edin..Pişirin..
11 yorum:
Ellerine sağlık nefis görünüyor bende çok severim bu ara pek yapmadım hatırlatmış oldun teşekkürler, sevgiler...
Ellerine sağlık canım.LAZANYAYI ÇOK SEVEREİM.
sEVGİLERİMLE;
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
Olsa da yesek yahuuu ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
Lazanyaya bayılırım,ellerine sağlık canım.
sevgiler..
ellerine sağlık serpil hanımcım çok severim.
sevgiler
Yiyesimmm var , yiyesim var :))
Saka bir yana nefis görünmekte,ellerine saglik.
elinize sağlık bizde de çok sevilir.
Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.
Mmmmm olsada yesem.Gecenin bir vakti fazla girmemeli bloglara. Ellerine sağlık.SEVGİLER
canım çekti, ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder