25 Aralık 2010 Cumartesi

ÖZSÜT ETKİNLİĞİ VE ATÖLYE

NİHAYET YAZABİLDİM !!!!!

Ayın 16 sında çok güzel bir etkinliğe katılmama rağmen başlangıçta yoğunluk nedeniyle daha sonra da hastalık nedeniyle bu güzel geceyi sizlerle paylaşmakta çooook geciktim.Öncelikle bizlere bu geceyi hazırlayan Özsüt ailesine bizden tatlı dil ve güler yüzünü esirgemeyen Mine hanım ve Fevzi beye çoook teşekkür ederim gecikme için özür dilerim..
Tatlı tutkunlarının değişmez adresi Özsüt,şimdide lezzetli yemekleriyle karşımızda..Dünya mutfaklarından birçok lezzetin bir araya geldiği bu şirin alternatif restoranların adı Atölye..İstanbul Caddebostan,İzmir Ege Park,Çiğli Kipa ve Kemalpaşa'da hizmet vermekte olan Atölyeler de gerçekten çok özel lezzetler bizlere sunulmakta..



Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat derler ya ben tam tersini yapıp yiyip içtiklerimi anlatmak istiyorum zira tadı damakta kalan mükemmel lezzetler denedim..
Bizleri güler yüzlü arkadaşlarla birlikte bu missss kokulu ekmekler karşıladı.Ekmeklerini kendileri yapıyorlarmış.Hepsi birbirinden lezzetli olan bu sıcacık ekmekleri Ayvalık zeytinyağının eşlik ettiği zeytinlerle birlikte afiyetle yedik...


Ardından 3 değişik lezzette pizzalarımız geldi.Ben en çok Cafe Atölye pizzasını sevdim içinde domates sos,mozerella peyniri,kırmızı biber,kırmızı soğan meksika fasulye siyah zeytin ızgara tavuk cheddar ve parmesan peynirin eşlik ettiği nefis bir lezzetti..
Vejeteryan pizzayı denerken hiç bu kadar beğeneceğimi düşünmemiştim çünkü benim için pizza etsiz olmazdı.Ama inanın bu ayrı bir lezzetti.
Son olarak alışkın olduğumuz karışık pizzayı denedim hepsi birbirinden güzeldi ama asıl lezzeti son derece ince açılmış olan hamuru veriyordu.Pizza tabanlarını da kendileri orada hazırlıyorlarmış,inanın denemeye değer...
Gelelim anayemeğe....Hangisini deneyeceğimi şaşırdığım bir mönü önüme kondu...Benim gibi değişik lezzetleri denemek isteyenlerdenseniz mutlaka her seferinde farklı bir seçeneği deneyin derim..
Ben Tavuk Marsala denedim.Beyaz şarapla marine edilmiş ızgara tavuk bonfile, mantar, pastırma,beyaz soğan ve krema ile hazırlanmış nefis bir yemekti..Ama diğer tüm yemekler o kadar güzeldi ki onları fotoğraflamaktan kendi yediğimi görüntüleyememişim:)))
Diğer blog arkadaşlarımın denediklerini de sizler için paylaşmak istedim.Birkaç yemekten de bizzat denedim mesela kalamarlı Okyanus Risotto nefisti...

PASTA DA VINCI kurutulmuş domatesli bir makarna ,

FILLETTI DI FUNGHI PENNE de mantar ve bademle sotelenmiş bonfile parçacıklı bir makarna ama tüm makarnalarının ortak özelliği el yapımı olması..Makarnalarını da kendileri yapıyorlarmış..

Ve finalde tatlı yedik tatlı konuştuk..

Fırın sütlaç

Kazandibi

ve Aşure ile finali yazmış olduk...Bu geceyi hazırlayan ve bizleri davet eden,ağırlayan herkese Özsüt ailesine teşekkür ederim...

2 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Cafe Gusto; acaba Özsüt Atölye etkinliği benim de katıldığım aynı etkinlik miydi? Yani orada tanışmış mıydık acaba
Lütfen kusura bakma arkadaşım..Kalabalıktık malum, hatırlayamamış olabilirim. Masanın farklı uçlarındaysak o da olabilir..Neyse sonuç itibariyle bloğuma yaptığın ziyaret beni çok mutlu etti. Her zaman beklerim, sağol..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

İlahi arkadaşım..Sen çok yaşa emi..Sen o halinle de çok tatlısın.
Hatırladım tabii, gayet net..Sevgiler..