16 Ocak 2009 Cuma

EŞKİNA YADA MAVRUŞGİL


Öncelikle hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Babamın ameliyatı başarılı geçti bugün hastaneden taburcu oldu.Bu arada Ege hastalandı.Gıda zehirlenmesi yaşadı.Çok şükür o da şimdi iyi.Bu hareketli günlerde haliyle bende sizlere birşeyler hazırlayamadım.Ama arşivimde bekleyen ve yerken parmaklarımızı yediğimiz bir balık tarifi vereceğim.Genel adı eşkina olan Karadenizde ise Mavruşgil olarak adı geçen balıkları sevgili eşim tutmuştu.Tabi şu an mevsimi değil ama başka cins büyük balıkla da (alabalık yada palamut gibi)aynı tarifi deneyebilirsiniz.

MALZEMELER
3 adet halka halka doğranmış patates
2 adet halka halka doğranmış soğan
1 adet jülyen doğranmış sivri biber
4 adet sarımsak
3 adet dilim dilim doğranmış domates
bol maydanoz
kabukları ayrılmış dilimlenmiş limon

HAZIRLIK:

Borcamı yağlayınız.Patatesleri borcama dizin üzerlerine soğan halkalarını yerleştirin sarmısakları ilave edin.Balıkları soğanların üzerine yatırın.Sivri biberi ve domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.İnce kıyılmış bol maydanozu da domateslerin üzerine serpin.Kabuğu alınmış limonları da ilave edin.Tuzunu ekleyin.Borcamın üzerini aleminyum folyo ile kapatın.200 derece fırında pişirin.Yarım saaten sonra folyoyu açp çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyet olsun..

15 yorum:

SMİLENA dedi ki...

çok geçmiş olsun ve ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

BALIĞIN HER TÜRÜLÜSÜNE BAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK BABANIN İYİ OLMASINA ÇOK SEVİNDİM TEKRAR TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN

lemanice dedi ki...

babanın sağlığı yerinde ya hepsinden önemli o tarif yayınlamasanda biz bekleriz.ellerine sağlık babana sevindim.sevgiler.

GAMZELİ ANNE dedi ki...

hem babana hemde ege ye geçmiş olsun bende gıda zehirlenmesi atlattım geçen sene sevgililer günüydü ve hamileydim 7 aylık Alaha şükür bişey olmadı...sizede çok geçmiş olsun bu arada ellerine sağlık güzel görünüyo...

Adsız dedi ki...

merhaba bu balığın içersinde yağ yokmu yüksel

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Yüksel ben fırında yaptığım balıklara yağ ilave etmem zira kendi yağları yeterli geliyor..sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok geçmiş olsun Serpilciğim!

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.

ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Canımmm,
Çok geçmiş olsun hem babacığına, hem Ege' ye. Allah dermansız dert vermesin. En kısa zamanda arayacağım seni
Sevgilerimle...

Özlem dedi ki...

Ne kadar sağlıklı ve de lezzetli bir yemek olmuş,
ellerine sağlık,
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.Hem babana hem de Egeye çok geçmiş olsun.Sevgilerimle...

Disalce dedi ki...

canım çok geçmiş olsun...iyi olduklarına sevindim....

balığında harika görünüyor yaniii..taze taze tut ye ne güzel..ellerine sağlık..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nefis görünüyor bayıldım,özellikle de adına :)))

Sevgiler,
Evren

pervin dedi ki...

serpilcim ellerine sağlık balığın her türlüsünü severim haftada bir ağırlıkta olmak üzere fırında pişiririm ayrıca egeye geçmiş olsun sağlık dolu günler canım...

Tijen dedi ki...

Serpil'ciğim,
Ege'ye de babacığına da çok çok geçmiş olsun. Dilerim ikisi de iyidir artık.