3 Ekim 2008 Cuma

ŞİPŞAK BÖREK - PATATES KAVURMASI



Yaman etkinliklerde bu ay konu Şipşak tarifler olarak belirlenmiş ve ev sahipliğini Bir demet fesleğen arkadaşımız yapıyordu.Ben bu etkinliğe hazırlanmıştım ama malum ramazan- bayram derken yayınlama süresi uzamıştı.Ben yine de tariflerimi vermek istiyorum.




Bunlardan birincisi Karadeniz bölgesinde özellikle ramazan için hazırlanan kuru yufkadan yapılan bir börek.Burada yufka satan her yerde de bu yufkaları bulmak mümkündür.Açılan yufkanın sacda pişirilmesiyle kıtır kıtır bir yufka elde edilir ama ben ne yufka açmasını biliyorum ne de pişirmesini bana her yıl yengem ve halalarım gönderir.Küçükken bu yufkayı yemeye bayılırdım.Gelelim tarife bu börek şip şak bir börek gerçekten de .

Malzemeler:
6 adet kuru yufka
1 su bardağı kadar peynir
Tereyağı
1 adet tava :)))

Hazırlanışı:
Tavanın üzerine minik minik tereyağı kesiniz ve erimeye bırakınız.Diğer yandan yufkayı su ile ıslatınız.Ama ıslanan yufkayı hemen tavaya almak zorundasınız yoksa parçalanıp dökülür.Islatılan yufkayı tavaya yayınız bu aşamada kırılırsa korkmayın.3 adet yufkayı ıslatıp tavaya aldıktan sonra üzerine ufalanmış peyniri ilave ediniz.Tekrar 3 adet yufkayı da ıslatarak peynirlerin üzerine döşeyiniz.Dilerseniz aralara minik minik tereyağı ilave edebilirsiniz. 6 adet yufka tavaya alındıktan sonra alt üst ederek pişiriniz..



İkinci tarif ise küçükken neredeyse haftada 3 kez yediğim ( o zamanlar çok yemek seçerdim) patates kavurması..

Malzemeler
Dilediğiniz kadar patatespatatese göre değişecek adette yumurta(ben 6-7 patatese 1 adet yumurta kırdım)
kuru soğan
karabiber

Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın.Küp küp doğrayın.Soğanı piyazlık doğrayın.Zeytinyağında önce soğanı kavurun sonra patatesleri ilave edip 5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.1 adet yumurtayı bir kasede çırpın patateslerin üzerine gezdire gezdire dökün ve çabuk çabuk karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin.
Afiyet olsun...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Börekte patates kavurmasıda çok güzel duruyor. Hemde çok pratik tarifler. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.....

www.illedeyemek.com dedi ki...

Ellerinize sağlık harika olmuş ,kimbilir tadıda nasılda nefis olmuştur,sizlere afiyet olsun...

Blogen Ust@ dedi ki...

Sayfayı inceledim, güzellikler var tabii.. Emek güzel şey... Bana da beklerim, biraz gülersin, biraz da enfess bi o kadar inanılmaaz tarif ve bilgilerimden feyz alırsın :).. Valla ben ordayım:)

Feyza Fidan dedi ki...

Serpilcim hem enfes hem pratik bir börek..Patates kavurmasınada bayılılırım..
Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler..

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerıne saglık cokta severım sevgılerımle..

bir demet feslegen dedi ki...

Canım benim çok teşekkürler, ekledim hemen..
Sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Canım benim çok teşekkürler, ekledim hemen..
Sevgiler