10 Ağustos 2008 Pazar

SOSİSLİ MİNİK KİŞLER


Bu pazar sabahı kahvaltı için hazırlanmış lezzetlerden birisi bu sadece.Lezzet dergisinin Güzel Şeyler ekinde farklı bir tarifini görmüştüm.Oradan esinlenerek biraz tarifi değiştirdim.Nasıl mı yaptım?

Malzemeler:
3 adet yufka
zeytinyağı
4 adet küçük küçük doğranmış sosis
3 adet soyulup küp doğranmış domates
3 adet sivri biber
2 adet yumurta sarısı
kekik,fesleğen,tuz

Sosisli için hazırlanışı:
2 yemek kaşığı zeytinyağında biberleri biraz öldürüp hemen domatesleri ilave edin.Domatesler iyice ölünce sosisleri ekleyip birlikte pişirin.Tuz,kekik,fesleğen ilave edin.


Kişlerin Hazırlanışı:

1 adet yufkayı düz bir zemine yayın üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağ sürün.İkinci yufkayı yağlanmış yufkanın üzerine yayın.Tekrar zeytinyağını sürün ve son katı üzerine yayın.Yuvarlak bir kalıpla (ben çay fincanının alt tabağını kullandım)12 adet yufka kesin.(12 li muffin kalıbımda hazırladım)Muffin kalıbını yağlayın ve yufkaları her bir boşluğa yerleştirin.Üzerlerine sosisli malzemeyi 2 yemek kaşığı koyarak paylaştırın.Yumurta sarısını sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.(Resimdeki üzeri kapalı olanlar üzerine kaşar dilimi eklediklerim dilerseniz bu şekilde deneyebilirsiniz)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bunlar geröekten minik ve şirin yanına da pazardan alıdığın o nefis ve taze yeşillikler domates ohhh mis olur mis

ellerine sağlık
sevgiler

durutarifler dedi ki...

Cok sik gorunuyorlar. Ellerinize saglik.

Halenze dedi ki...

ay ben bu yufka kaselerine bayıldım . çok şık duruyorlar. içine salata falan da konur bunun. bulaşık derdi de olmaz:) yersin olur biter:))) ellerine sağlık canımcım. çok öpücükler sana