4 Ağustos 2008 Pazartesi

MISIR EKMEKCİKLERİ



Bu pazar sabah kahvaltısına yaptım bu minik ekmekcikleri.Ne alaka diyebilir siniz çünkü bu ekmekler balığın yanına çok yakışır şöyle güzel bir fasulye turşusu kavurmasıyla veya yoğurtla yenir.Ama kahvaltılık sevmeyen oğluma çılgınca alternatifler arıyorum ya..İşte bu sebepten bu sabahın payına da mısır ekmekcikleri ve patatesli peynirli omlet düştü..
Tarif basit ve uydurma ama lezzet güzel.Bu ekmeklerin sadece bir dezavantajı var.Sıvıyağ da kızarıyorlar.Ama içine öyle yağ falan çekmiyor yani vıcık vıcık değil..

Gelelim tarife:
250 gr mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske toz şeker
alabildiği kadar su

Hazırlanışı:
Tüm kuru malzemeler karıştırılır.Üzerine su ilave edilir.Hamuru yoğururken köfte gibi olacak kıvama kadar su eklenir hafif ele yapışabilir bir hamur olacak.Şekil verilip kızgın yağda kızartılacak.Ama bol yağ olması gerekmiyor..
Afiyet olsun...

6 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ahh benim güzel memleketimin
güzel insanından
güzelim ekmeklerrr :))
çok sevdimm

svglr..NuNu

Mutfak Havlusu dedi ki...

mısır ekmeği çok severim hele de mıhlamayla yenicek nefis nefis:)

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok severim mısır ekmeğini ama çok uzun zamandır yememiştim,çocukken rahmetli anneannem çok sık yapardı yoğurt içine doğrayıp yerdik,sayende o günlerimi hatırladım,sağol canım,kocaman öptüm...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok güzel görünüyo mısır ekmeğinin bu versiyonu.eline sağlık... çorbanın yanına da çok şık olur bunlar...sevgiler

Adsız dedi ki...

Serpilcim
bayılırım mısır ekmeğine. Çocukken yoğurtla yemeyi çok severdim. Şimdilerde şöyle yanıona fasülye turşusunun kavurması olursa bayılırım adeta. Yemeyeli de epey oldu. İyiki hatırlattın. Annemden isteyeceğim. Ege de umarım memnun olmuştur.Sevgiler ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

bunu ben nasıl akıl edemedim yaaaa nefis görünüyor, ellerine sağlık ablacııım.sevgiler-karga- :)