16 Mart 2008 Pazar

EGE BAZLADI


Bazlama dememe rağmen Egem sizler için bazladı.Şaka bir yana bu sabah bazlama yapmak istedim.Ege oklavayı aldı ben açarım dedi ve hemen hemen benim açabildiğim gibi de açtı.(ben çok güzel açamam da)
Tarife geçmeden önce bana yorum bırakan ve izlediğim arkadaşlarımın hiçbirine bir haftadır uğrayamadım.Herkesten özür dilerim.Bazı şeyler keyifle oluyor.Benim de şu aralar pek keyfim yok ayrıca çok vaktim de yok.Neyse daha sonra bahsederim şimdi gelelim bazlamaya.Bu sabah bazlama yapmak için hamuru yoğurdum ve mayalanması için dinlenmeye bırakıktan sonra gazete okumak istedim.Hürriyet gazetesinin pazar ekinde bizim bazlamayı başrolde görmem mi?İngiliz Muffiniymiş adı ingilizlerin kahvaltı masalarını süsleyen bir çeşit ekmek..Benim yaptığımdan tek farkı yarım bardak süt.Ben sütsüz hazırlamıştım.Kendi kendime tüh keşke önce gazeteye baksaymışım dedim.Bir de isterseniz fırında isterseniz ısıya dayanıklı tavada diyor..Ben tavada pişirdim bazlamalarımı..Şimdi gelelim tarife


Malzemeler:
1/2 kg un
1 su bardağı ılık su (dilerseniz siz 1/2 ılık süt+1/2 ılık su ile yapabilirsiniz)
1/2 paket kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
tuzunu ölçüsüz attım o da dolu dolu bir tatlı kaşığı kadardı.

Hazırlanışı:
Maya ve şekeri birlikte eritin.Unu havuz gibi açın kabarmış mayayı ortasına dökün.Suyu yavaş yavaş ekleyin.Hamurunuzu yoğurun dinlenmeye bırakın.Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak eşit büyüklükte hamurlar oluşturun.Düz bir zemini yada tezgahı unlayın.Hamur bezesini de tezgaha koyup unlayarak hamuru açın.Çok ince olmasın çünkü kuruyor.Biraz kalın bırakın.Yağsız tavaya hamuru koyun kısık ateşte alt üst ederek pişirin..Ben pişen sıcak bazlamaların içine tereyağ sürdüm rendelenmiş kaşar ilave ettim.İsteyen domates ve biberle de yedi..
Afiyet olsun...
Fotoğrafta Ege'nin açtığı hamur çok ince onu kendisi için hazırlamıştı siz bu kadar ince açmayın....

22 yorum:

Adsız dedi ki...

mmm çok ama çok severim üzerine teryağ ve bal sürüp yerim.Ellerine sağlık ama ben efenin açtığını alayım

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Gecenin bu saatinde canım çekti bak şimdi birde Ege'nin elinden olunca daha bir güzel olurdu heralde....Ellerine sağlık çok güzel görünüyor....Biz de çok severiz bazlamayı...Sevgiler....

EZGi :)) dedi ki...

canım ben bayılırım bazlamaya egeninde seninde ellerinz saglk ocama sevgiler

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Ben bir guneyli, babadan koylu ve yoruk olarak; bazlama , sikma vb urunlere bayilirim. Ingiliz muffini hamburger hamuru buyuklugunde ve ortasi kesilmis olarak satiliyor. Tat olarak bazlamayi veya koy ekmegini hatirlatsa da sekli farkli. Burada, meshur 'egg benedict' yapmak icin kullaniliyor. Ege'nin ellerine saglik

Adsız dedi ki...

selam canım..egenin eline saglık ne güzel olmuştur bazlamalar onun elinden...benim oglumda çok sever sıcak sıcak tereyagı sürüp yemeyi...sizlere afiyet olsun.sevgiler canım..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ben özellikle ege'nin yaptıklarını yemek isterdim,eminim elinin tadı da geçmiştir bazlamalarına:)

Adsız dedi ki...

Hamurişlerinin hepsini çok severim. Senin bazlama da çok güzel olmuştur eminim. Ege'nin de senin de ellerinize sağlık.

Feyza Fidan dedi ki...

O elleri var ya ısırırım ben..Canım benim nasılda güzel yapmış, valla benden güzel açmış hamuru :) Ana oğlu elleriniz dert görmesin canım benim..İkinizide çok öpüyorum...

Adsız dedi ki...

merhabalar;
aynı yazıyı bende okumuştum.zaten takipçisiyim o köşenin.valla egenin eline oklava çok yakışmış gerisini bilemiyeceğim:)))pişmiş halide harika görünüyo.çocukluğumdaki ekmekleri hatırlattı bana..sevgilerimle.
sebilay.

yildiz dedi ki...

ya biz bunca zamandir ingiliz ekmegi yiyormusuzda haberimiz yokmus...Annem ve de diger Anadolu kadinlarimiz nerden ögrenmisler bu ekmegi?
Canim senin ve oglusunun ellerine saglik.Afiyet seker olsun bazlamalariniz...

Bocuruk dedi ki...

Yerim ben o minik elleri. Ne de güzel hamur açarmış. Ellerinize sağlık ikinizin de ve de afiyetler olsun.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba
etkinlikteki tarifinize bakmak için bloğunuza girmiştim ancak yazılara o kadar çok dalmışım ki ne kadar zamandır buradayım farkında değilim..Çok hoş yazı tekniğiniz var sade ve sevgi dolu tabi tariflerin güzelliğide ayrı..elinize ve yüreğinize sağlık diyorum..
www.blogcu.com/anemonunmutfagi

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ellerine sağlık serpil'cim süper görünüyor.yanında çay ve kahvaltılıklarla harika gider.

GANNE dedi ki...

Ege'nin ellerine sağlık. İnsanın kendi aştığı bazlmayı yerkenki mutluluğu daha bir başkadır. Becerikli annenin becerikli yavrusu. :))

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canımmm,anne-oğul ikinizin de ellerine sağlık! Ben şimdi rejimdeyim! Daha sonra uğrayıp yerim olur mu?
Öptüm!

pervin dedi ki...

HAYIRLI KANDİLLER...

Adsız dedi ki...

Ege gercekten de cok güzel bazlamis,aferin ona.Cok sahane olmuslar,Ege'nin de elleri degince tadi da eminim muhtesem olmustur.Ege'nin ellerine saglik.Hayirli kandiller.

Feyza Fidan dedi ki...

Canım hayırlı kandiller, öpüyorum..

Gönül dedi ki...

canikom egeyi tebrik ederim benden güzel açmış yavrum benim banada gelsin:)))yumuk ellerini öperim ben onun....hayırlı kandiller bebişim..sevgilerimle öpüyorum

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Kandilin mübarek olsun canım..Sevgiler......

Adsız dedi ki...

Ağız sulandıracak kadar güzel görünüyor, ellerine sağlık...

NiNo dedi ki...

yerim egeyi bennnnnnn
ellerine saglik enfes gorunuyor canim kandilin mubarek olsun