20 Mart 2008 Perşembe

DİYET KIZARTMA


Sizleri uzun zamandır ihmal ediyorum ama geçerli sebebimi duyunca bana hak vereceksiniz.Bu ay sonu eşim askere gidiyor.Evet evet yanlış okumadınız askere gidiyor.Onun üniversite macerası biraz uzun bir hikaye,o nedenle askerlik gecikmişti.31 Mayısta sınava girecek ve askerliği başlayacak.Ben ve oğlum babamızı bekleyeceğiz.

Eşimin ailesinin İzmir'de yaşadığından bahsetmiştim ya bu haftasonu İzmir'e onları ziyarete ve vedalaşmaya gidiyoruz.Ay başına kadar yokum.Tabi ayın ilk haftaları moral düzeyim ne olur bilemiyorum.O nedenle beni bir süre mazur görmenizi rica edeceğim.

Şimdi geçelim konumuza...Sevgili Yaren Ayşe Dilek ve Aynur'un düzenlediği Diyet etkinliğine bende zararsız bir kızartma ile katılmak istedim.Çoğumuz kızartmaya bayılırız ama çok kalorili olması nedeniyle hiç bir diyette de yiyemeyiz.Ya hep aklımızda kalır yada kaçamak yaparız.Gelin bu kızartmayı güle oynaya yiyelim.



Malzemeler:

10 adet biber
7-8 diş sarmısak
2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı çelik küçük bir tencereye alın.Üzerine biraz irice kıyılmış sarmısakları ilave edin(bütün olarak da kullanabilirsiniz)Sarmısaklar kızarmaya ortaya missss gibi aromasını yaymaya başlayınca,yaklaşık 2 parmak kalınlığında doğranmış biberleri ilave edin.Sadece 5-6 kez kaşıkla karıştırıp, üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin çok az tuz ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın.Domates eriyip sos halini alıncaya kadar pişirin.Dilerseniz bu şekilde dilerseniz yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun

10 yorum:

pelince dedi ki...

Canım öncelikle şimdiden Allah kavuştursun diyorum..Hayırlı teskereler dilerim...
Kızartma'da böyle çok daha hafif olur..Ellerine sağlık..

Sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

CANIM
Ellerine sağlık,harika görünüyorrr
etkinliğe katılımın içinde çook teşekkür ederim

sevgiyle kal
şimdiden Allah kavuştursun

hayatkazanbenkepce dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM BİZ BU ZARARSIZ KIZARTMAYI ÇOK SIK YAPARIZ .SENİNKİ DE ÇOK GÜZEL OLMUŞ...
EŞİNİN ASKERLİĞİ DE UMARIM Kİ İKİ TARAFA DA SU GİBİ GEÇER .

Adsız dedi ki...

Selam Serpil
Öncelikle Allah kavuştursun, su gibi geçer günler umarım sizler için, kızartma ise mükemmel gözüktü yaz aylarının güzel bir alternatifi olur. Sevgilerle..

piqi dedi ki...

bu tür yiyecekler süper.insana yedikten sonra suçluluk duygusu vermio.verdiğiniz tarifi anneme yaptırttım. azyağlı olmasına rağmen son derece lezzetli oldu.bir de dondurulmuş patatesi folyo kağidına koyup üzerine sıvıyağ gezdirerek fırınlama yöntemi varki o da insanı hayretler içinde bırakıcak kadar leziz oluo.
elinize sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Şimdiden Allah kavuştursun canım..Hayırlı tezkereler..

Kızartman çok sağlıklı olmuş canım..Bizlerde sık sık bu yöntemi kullanırız..Ellerine sağlık..

Kocaman sevgilerle..

Not:Moralini yüksek tut lütfen..

Yaren dedi ki...

CAnim tarifini aldim aldim etkinlik icin.Katilimin icin cok tesekürler canim.Kizartma nefiss görünüyor,ellerine saglik,sevgiyle kal canim:)

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

ellerine sağlık korkudan yiyemediğim yesem bile suçluluk duyduğum en lezzetlilerden biridir kızartmaaaaaaa...senin tarifin de çok lezzetli görünüyor..kesin deneyeceğim...Askerlik süreci size su gibi gelir geçer inşallah... Şimdiden Allah kavuştursun...Sevgiler....

Adsız dedi ki...

selam serpil,
demek geldi catti zam,an, ben artik onu unutmuslardir diyordum...
neyse, nerede ve nasil askerlik yapiyor sorularima yanitlarimi sitenden alirim sanirim gelecek günlerde, yalniz kalmamasi icin adresini bana maillersen, ara sira bir kart felan atarim, malum kislada insan aranmak ister ;)
sevgiler ve cabuk gele teskere...

fatosun mutfagından... dedi ki...

mutlaka deniycem..çok lezzetli görünüyor çünkü ..blogunuz harika..sevgiyle kalınn