13 Şubat 2008 Çarşamba

ÇAYLI KEK



Dişimle ilgili problem yaşıyorum diye bir iki arkadaşa söylemiştim.Dün bu nedenle korkudan titreye titreye diş doktoruna gittim.Sorunumun çok basitmiş ama çok da önemliymiş.Ne mi? Diş fırçalamam yanlışmış.40 yaşıma geldim.Üstelik dişlerimi de düzenli fırçalarım ama yanlış fırçalıyormuşum.Ben bastıra bastıra fırçalamaktan diş etimi ve dişimi zedelemişim.Bu yaştan sonra yeniden diş fırçalamayı öğrendim.Doktorun verdiği diş macununu ve diş ipini aldım.Ayda 1 kez verdikleri macunu dişin hassas noktasına sürüp 1 saat yemek yemeden bekleyecekmişim falan filan 3-4 ay içinde o hassasiyet geçecekmiş.Oysa ben ne fantazilerle gitmiştim.Dişim çekilecek,damak yarılacak,dikiş atılacak.Neredeyse herkesle helalleşip gidecektim.Ama aslında basit fakat önemli bir şey öğrenmiş oldum.Bu da bana ders oldu.


Gelelim haftasonu etkinliklerimde hazırladığım çaylı keke.Hemen her yerde bulabileceğiniz bir tarif belki ama olsun.Ben yinede tarifi eklemek istedim.Kek hamurumun bir kısmıyla 24 adet muffin hazırladım.Ege'nin beslenme saatine muffin vermek daha bir kolayıma gidiyor,hem o da daha rahat yiyebiliyor.




Kalan hamuru da küçük kalıbımda kek olarak pişirdim.Lezzetli bir kek oldu.Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Malzemeler
1 su bardağı çay demi
4 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
az bir miktar kıyılmış fındık veya ceviz

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sırasıyla çayın demi,yağ,kakao,nişasta tarçın ve unu ekleyin.Çırpılmış malzemeye fındık ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirin.Muffin kabında yapacaksanız kabı tam doldurmayın.Çok kabarıp taşabilir.
Afiyet olsun...

10 yorum:

İLKAY dedi ki...

Canım ellerine sağlık....nefis olmuş bu kek...zaten kek deyince akan sular duruyor benim için....ben bir kekkolikim....
Afiyetler olsun sizlere...
Bu arada geçmiş olsun..Benim de gitmem lazım 6 ayda bir benim de dişet bakımı yaptırmam gerekiyor...Iyyyyyyy......ama çare yok::((((

Sevgiyle,
İlkay

uygarimizlahayat dedi ki...

İlk önce geçmiş olsun, Allahtan önemli birşey değilmiş, diş kadar kötü birşey yok...Kekler nefis görünüyor, bende haftasonu çaylı kek yaptım, bugünde muffin yapıcam kısmetse, ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

gecmis olsun arkadasim
dis problemi cok zor....

kek harika gorunuyor
ellerine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

Feyza Fidan dedi ki...

Serpilcim, senin elinden çıkan herşey harika oluyor ellerin dert görmesin canım benim..
Öpüyorum seni...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Serpil'ciğim,
Önce geçmiş olsun, neyse ki senaryoların gerçek olmamış:))

Kekinde çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım,

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam çaylı kek diyince çocuklugum aklıma geldi:))))komşumuz sümbül teyze (kulakları çınlasın)ne çok yapardı :)))sizinde elinize saglık.süper olmuş...sevgilerimle..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Serpilciğim. Uzun zamandır yemedim, çok canım istedi şimdi.:((

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ellerine sağlık.hiç denemedim ama çok duydum.birgün denerim umarım.

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerine sağlık, çok güzel olmuş çaylı keklerin. Benim de en sık yaptığım keklerdendir, çocuklar da çok seviyorlar.
Canım bu arada geçmiş olsun, dişle ilgili bir sorunun olduğunda eşim de diş hastanesinde yardımcı olabilir canım.
Canım bu arada nice yıllara diyorum, mutluluğunuz uzun yıllar artarak sürsün canım...
Öpüyorum, sevgilerimle...

serpil dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görüyor.bende adaşınızım.adım.bu çaylı keki görünce hep bir anımı hatırlarım.yeni evli olduğum zamanlarda çaylı kek yapmak istedim.tarife baktım bir bardak çay diyor.bende bir bardak kuru çay doldurdum,hemde eleyerek koydum iri durmasın içinde diye.tarife bakıyorum normal sarı kek.benimkisi simsiyah oldu.bir demlik de çay demledim yanına eşim işten geldi yiyoruz.ben bir lokma yedim acı eşim hala yiyor.ben yemeyi bıraktım eşime dedim beğendin galiba.oda yazık ben alınırım diye yiyormuş.şimdilerde çaylı kek dedilermi hemen o gelir aklıma.birdahada denemedim.