25 Ekim 2007 Perşembe

MİNİKLER İÇİN SEBZELİ OMLET



Hazır minik eller için lezzetler hazırlarken arşivimde bekleyen çocukların sevebileceği bir tarifi de paylaşmak istedim.Çocuklarımız maalesef ki yemek seçmekte ve sebze yemeklerini yememek için direnmekteler.Böyle durumlar için benim acil eylem planlarım var.Birşeylerin içine başka birşeyleri gizleyip yedirmek benim en favori numaralarımdandır.Bu omlet fikri de öyle meydana gelmişti.Zira Ege kahvaltıda yumurtadan başka birşey yemiyordu ya...




Aklıma gelmişken söyleyeyim.Ege'nin yoğurt,süt,peynir,zeytin,yağ,bal,reçel yemediğini de biliyordunuz .Artık bazılarını yemeye başladı.Bazılarına Ayşe alıştırdı bazılarını kendi kendine yemeye başladı.




Yoğurdu pilav,makarna, mantı yada sosyete mantısında yemeye başladı.Kaşık kaşık yiyemiyor henüz ama buna da şükür.Zeytini çok sağlıklı olduğu için sevmese de her sabah 2 adet yiyor.Kaşarlı yiyecekleri de sevmeye başladı, her hafta kek yapmaktan kurtuldum.Sigara böreği gibi yiyecekleri de yapabiliyorum.Dün ilk kez ballı krep yemiş.eee daha ne istiyorsun ? diyorsunuz değil mi?Bence de, bir anne başka ne ister..




Şimdi gelelim omlete kabak yemeyen çocuklar için bu omlet...


Malzemeler:

2 yumurta

1 adet küçük boy rendelenmiş kabak

1 adet küçük boy rendelenmiş patates

1 adet ince ince kıyılmış kırmızı biber

kekik,tuz

üzeri için kaşar

zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

Az miktar da zeytinyağında biber,kabak ve patatesler iyice rengi değişene kadar kavrulur.Kekik ve tuz ilave edilir.Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır.Kavrulmuş malzemenin üzerine yavaş yavaş karıştırmadan gezdirilir.Omletin ön ve arkası piştiğinde üzerine kaşar ilave edilir.Ve üzerine bir kapak kapatılarak ocağın altı kapatılır.(iç malzemesi arzunuza göre değişebilir..)

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok: