(MUTLAKA YE TATLISI)
Bu tatlının adı belkide böyle olmalıymış.Bu tarifi ilk olarak Güllaç hariç iftara gelen misafire yapılabilecek en güzel tatlı olduğunu düşünüyorum.Ben de geçen cumartesi iftardan sonra misafirlerime ikram etmek için hazırladım.
Ramazan geldi hoşgeldi etkinliğine ben de bu tatlı ile katılmak istedim.Sevgili Süheyla , Diyalog Yemekleri bu etkinliğe ev sahipliği yapıyor.Kendisine kolay gelsin diyorum....
Bu tatlının adı belkide böyle olmalıymış.Bu tarifi ilk olarak Güllaç hariç iftara gelen misafire yapılabilecek en güzel tatlı olduğunu düşünüyorum.Ben de geçen cumartesi iftardan sonra misafirlerime ikram etmek için hazırladım.
Ramazan geldi hoşgeldi etkinliğine ben de bu tatlı ile katılmak istedim.Sevgili Süheyla , Diyalog Yemekleri bu etkinliğe ev sahipliği yapıyor.Kendisine kolay gelsin diyorum....
Gelelim tarife:
Uzunmuş gibi yada zormuş gibi görünsede en fazla 45-50 dakikada yapılıyor.
Malzemeler:
Keki için:
6 adet kuru incir (suda ıslatılmış ufak ufak doğranmış)
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: Şerbet pişirilmeden hazırlanacak
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe (ben gold kullanıyorum)
yarım su bardağı toz şeker Muhallebisi için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika kadar sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp sıcak kekin üzerine dökün
5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Orjinal tarifte muhallebisinde yağ var ama ben kullanmıyorum...
Afiyet olsun....
Uzunmuş gibi yada zormuş gibi görünsede en fazla 45-50 dakikada yapılıyor.
Malzemeler:
Keki için:
6 adet kuru incir (suda ıslatılmış ufak ufak doğranmış)
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: Şerbet pişirilmeden hazırlanacak
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe (ben gold kullanıyorum)
yarım su bardağı toz şeker Muhallebisi için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika kadar sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp sıcak kekin üzerine dökün
5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Orjinal tarifte muhallebisinde yağ var ama ben kullanmıyorum...
Afiyet olsun....
13 yorum:
Bu tariften esinlenme bir deneme yapmıştım, kek formatına çekmeye çalışmıştım tarifi ki yaptığım en güzel kekti diyebilirim :))
Ellerine sağlık nefis görünüyor
Sevgiler...
canim goruntu muhtesem olmus ellerine saglik
Sevgili Burcucuğum böyle bir değişim uygulayabilmen ne güzel ben henüz hiç bir tarifi değiştiremiyorum.Önce normalini becermeye çalışıyorum belki zamanla değiştirebilirim.Her denemem fiyasko oldu....
sevgiler
Sevgili Nihan çok teşekkür ederim.
sevgiler...
bu tatlıyı sizin elinizden yemenin ayrıcalığını taşıyorum çok nefis bir tatlı emin olun.. herkese ısrarla denemelerini tavsiye ederim elinize sağlık serpil hanım
serpil cım ne kadar guzel görunuyor. ıncıre bayılırım. en kısa zamanda mutlaka deneyeceğım. bu arada senı lınklerıme ekledığımı sanıyordum..özur dılerım. en kısa surede lınklerıme ekleyeceğım
sevgıler
fıdan
Sevinçciğim afiyet olsun....
Fidancığım teşekkür ederim.
sevgiler...
Bu tarifi bir arkadasim yapmisti yemistim.Super bir tadi vardi.Simdi sendenmi alsak taze tarifi:)
Gülenaycığım gerçekten çok güzel bir tatlı sende deneyebilirsin...
sevgiler...
Ellerine sağlık Serpil'ciğim daha önce incirli kek yemiştim ve harikaydı ama böyle şerbetli ıslatılanını görmemiştim eminim tadıda çok güzeldir.Sevgiler..
COk harika örünüyor,tadida harikadir.Ellerine saglik
ben görünümü harika olan bu tatlıyı portakal ağacında görüp çok beğenmiştim hafta başında. bu akşamda yarın iftar yemeğine gelecek olan canım ailem için yaptım. içimden bir ses tadı da görüntüsü gibi çok güzel olacak diyor. gerçekten de yapması o kadar zaman almıyor.
sitenizi yeni keşfettim.Bu tarifi en kısa zamanda denicm.gerçekten çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder