5 Ağustos 2007 Pazar

Ye# 25 KAHVALTI

KUYMAK
Bu pazar kahvaltı da yine balkonumuzda keyif yaptık.Kahvaltının yanına kuymak da yaptım.Hem değişiklik olsun hem de Burak tatmadığı bir lezzeti tatsın istedim.Bu arada Ege' yi yumurta annecim bu diye kandırdım.Çok peynir tadı var dese de yine aynı yalanı kıvırdım."Bebeğim biliyorsun yumurtada da protein var o nedenle bazen aynı tadı verebiliyor"Yalancı bir anne oldum ama herşey onun için :)
Kahvaltı için hazırladığım bu hamurun tarifi de burada bulunmaktadır.Bu çocukların çok sevdiği bir lezzet ve çok kolay.Ama sıcakken yemezseniz soğuyunca aynı tadı vermiyor.

Reçellerimin tarifini zaten sizlerle önceden paylaşmıştım.Balkon keyfimizi de resimlemek istedim.

Gelelim Kuymağın tarifine;
Kuymak aslında Karadeniz yöresine ait özellikle Trabzon'a ait bir yemek diye biliyorum.Hatta oralarda özel Kuymak peyniri satılıyormuş.Ben normal telli kaşar (veya tel kaşar) kullanıyorum.Aslında normal kaşardan da yapılabilir diye düşünüyorum. Ayrıca bakır tavalarda pişiriliyor ama benim olmadığı için çelik kullandım.Ve tarifi kendi bildiğim şekilde yapıyorum başka türlü de yapılabiliyorsa affola...
Malzemeler:
400 gr Telli kaşar
3 yemek kaşığı mısır unu
1 bardak su
100 gr tereyağı (aslında ne kadar çok olursa o kadar güzel olurmuş.Ama ben genelde zeytinyağı kullanıyorum.Bugün tereyağlı yaptım.)
Hazırlanışı:
tereyağını tavada eritin.Mısır ununu ilave edip 2-3 dakika kavurun.Üzerine doğranmış tel peyniri (eriyip gideceği için küçük veya büyük istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz ) ilave edin.
Üzerine bir bardak suyu ilave edin.Tuzunu ekleyin.Bir iki kez karıştırın.Kapağını kapatın.Kaşar tamamen eridiğinde ocağı kapatın.(eğer tüm kaşar erimemişse arada bir karıştırabilirsiniz.)

Afiyet olsun.


16 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Offf nefis görünüyor, kahvaltı için aklımda olacak tarif:)) Ayrıca balkon sunum ve tabaklar da şahane :))
Ellerine sağlık
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Serpil'ciğim. Çok lezzetli görünüyor. Balkon keyfi de bu nefis yiyeceklerle harika olmuştur.
Sevgiler,

Bocuruk dedi ki...

Offf nasıl da canım istedi. Her geldiğimizde yapıyorlar bize de. İzmir'de tarife uygun bile yapsam aynı lezzeti yakalayamadım. Ellerine sağlık:))

ZeYNeP dedi ki...

Bayılırım Kuymak a.Ya da Mıhlama da deniyor değil mi? Evimin altında Karadeniz Lokantası var canım cektikcekendime sipariş veriyorum ve tereyagına bandıra bandıra yiyiyorum mis gibi.
Ellerine saglık..

Figen

Serpil dedi ki...

Valla ne yalan söyliyeyim bu perhizli halimle bir canım çekti. Hele balkon keyfinize diyecek yok adaşım. Ellerine sağlık...Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Serpilciğim. Yıllar evvel Karadenizli bir arkadaşımın elinden yemiştim Kuymağı gerçekten çok hoş bir tadı var. Ege'yi yumurta diye kandırmanada bayıldım benimki niye kanmıyorki :(
Sevgiler..

Duygu dedi ki...

Ellerine saglik Serpilcigim kahvalti masaniz cok guzel gozukuyor.
Ellerine saglik
sevgiler

Adsız dedi ki...

Herşey şahane ama kuymağı tek geçiyorum be postta..Bol tereyağı,eriyip uzayıp giden peynir yanında bol ekmek :) Hele yanmış dibi..eşim karadenizli olduğu için kayınvalidem sık sık yapar..Bizim kuymak sofrasındaki telaş ; tavanın dibini kazıma telaşıdırrrr !! Ellerine sağlık bacımmm

Cafe Gusto dedi ki...

Burcucuğum teşekkür ederim beğendiğin için.
Burçinciğim balkon keyfimiz güzel oluyor ama evde vakit geçirirsen çalışmaktan eve vakit kalmıyor ki.
Elvancığım eminim ki büyüklerin yaptığı daha lezzetli oluyordur.Ne de olsa acemiyim...
Sevgili Serpil bütün Serpiller mi şişman anyamadım diyeti bıraktım yine eski halime döndüm.
Seldacığım emin ol Ege de pek mızırdadı ama denize gidemeyiz yoksa diye hafif bir tehditten sonra yedi.
Duygucuğum buyur sende gel diyeceğim ama çok uzaklardasın.
Sevgili Figen sanıyorum diğer adı mıhlama doğrusun..
Burçinciğim eriyen kaşarı uzarken neden fotoğraflamadım diye sonradan hayıflandım kendi kendime
Hepinize teşekkür ederim.
sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Serpil,
Ellerine sağlık canım nefis olmuş.
Bizlerde de ara ara yapılır canımm.Ne de olsa Trabzon'luyuz.))Genelde Trabzon'un eriyen peynirinden yapılır (yağlı köy peyniri)şimdilerde ise senin belirttiğin gibi telli peynirden de oluyor.Seninki de harika olmuş Serpil'ciğim,afiyetler olsun canım.

Sevgiler.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Gül ben bunun orjinalini hiç yemedim peynirini de görmedim ama böylesi de güzel oluyor.
sevgilerimle...

gülriz dedi ki...

Serpilciğim ellerine sağlık. Bu kuymak, en kısa zamanda denenecek, kızarmış ekmek bandırıla bandırıla yenilecek diyorum, başka da birşey demiyorum. Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba kuymak sever olaak görüntüye bayıldım ellerinize sağlık kahvaltı ve masa harika sevgiler.

Duygu dedi ki...

Evet uzaklardayim:( olsun soylemen, dusunmen yeter:)
sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba Serpil
Kuymak süper bir lezzettir bayılırım. Mihaliç peyniri ile yapıyorlar sanırım. Nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

allahım sonunda kuymak ve muhlama ayırmını bilen birini gördüm ya gam yemem