25 Ağustos 2007 Cumartesi

DEPREM DEĞİL BU SADECE SEL

Bugün sizlere Samsun'da yaşanan selden bahsetmek istiyorum.Sanırım medyadan çoğunuzun haberi olmuştur.Ama birde ben paylaşmak istedim 23 Temmuz gecesi başlayan sağanak yağmur sabaha karşı şiddetlendi.Saat 04:00 de yağmurun sesiyle uyandım.Sonra her yerin karanlık olduğunu farkettim.Hiç bir yerde elektrik yoktu ve gözyüzü bir aydınlanıp bir sönüyordu.Bu yaşıma geldim hiç böyle bir yağmur görmemiştim.Murat Ankara'daydı, gerçi o akşam babam bizdeydi ama yine de çok korktum.Evin her yerini dolaştım.Balkonlar su içinde yüzüyordu.Yapacak birşey yoktu.Tekrar yattım ama benim gibi rahat rahat yatamayan insanlar varmış ertesi sabah öğrendim.Çoğu işyerini ve evleri su basmıştı.Sevinç hanım da bunlardan biriydi başkalarına yardım ederken kendi evlerinin sular altında kaldığını çok geç farketmişler.Allahtan onlardaki zarar sadece halılardaydı.Ama iş yerindeki bir işçimiz bu kadar şanslı değildi.Evlerinden hiçbir şeyi kurtaramamışlar.40cm'e ulaşan çamur ve lağım suları evlerindeki herşeyi mahvettmiş kimini sürüklemiş.Daha bilmediğim kaç insan var kimbilir.Herkese çok çok geçmiş olsun diyorum.
Sabah 9 gibi işyerimin şubesine gitmem gerekiyordu ve selden haberim yoktu.Çünkü hala elektrikler yoktu.(şehire biraz uzakta oturuyoruz)Samsun merkeze indiğimde gözlerime inanamadım.Bir cadde artık yoktu.Bu resimleri cep telefonumla utanarak görüntüledim.O insanların yaşadıklarına hiçbirşey yapamazken durup resim çekmek çok kötüydü.Üstelik baktıkça gözlerim doldu.


Sel sularının sürüklediği bir araba taklalar atarak dükkanın camından içeri girmiş.Çok büyük zarar vardı.Allah yardımcısı olsun.



Bu da başka bir araba caddeden içeri giren.Asıl ben görmedim görenler anlattı 3 araba üstüsteymiş başka bir semtte.


Mal canın yongasıymış ya insanlar kurtarabildiklerini kapı önlerine atmışlar.


Dikkatinizi çektimi bilmiyorum dükkanlara merdiven dayamışlar.O denli aşağıya çökmüş asfalt.


3 yorum:

pervin dedi ki...

slm cafe gusto samsun halkına geçmiş olsun allah korusun birdaha böyle afetler hiçbiryere göstermesin.sevgiler.. http://tahtakasik.blogspot.com/

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Canım memleketim ya :(( ne hale gelmiş. O tarihlerde çok yakınlarda Ladik'teydim ben de Orada da yağmur vardı ama bu kadar değil, orada da Samsun'dan selden bahsediliyordu ama bu kadar olduğunu anlayamamıştım.
Allah bir daha vermesin...

etki alanı dedi ki...

Ne zamandır televizyon seyretmiyorum.Bu konu hakkında sizin yazınızla haberim oldu.
Çok üzücü bir olay.
İyi ki resimleri çekmişsiniz.Bu kadar vahim olabileceğini düşünemezdim.
Biran önce çare bulunur inşallah.
Tütü