3 Temmuz 2007 Salı

PATLICAN REÇELİ

Patlıcanın reçeli olur mu hiç dediğinizi duyar gibiyim.Ama olmuş hemde pek güzel olmuş.İzmir' deki arkadaşım Aynur'dan bahsetmiştim.Aynur pek beceriklidir maşaallah.Bu gidişimizde bizi kahvatıya davet etti.Masada patlıcan reçelini görünce şaşırdık tabii.Ama inanın yerken patlıcan olduğu hiç anlaşılmayan bir lezzete sahip.Gelelim tarifine.
Malzemeler
Öncelikle küçücük patlıcanları seçmek gerek.
2 kg halka halka doğranmış patlıcan.
2 kg kuru üzüm
4 kg şeker
1 avuç sönmüş kireç
Yapılışı
Patlıcaları güzelce yıkayın soymadan halka halka doğrayın.Bir avuç sönmüş kireci geniş bir kapta sulandırın.Çöktükten sonra üzerindeki suyu alın.Ayrı bir kaba patlıcanları ve üzümü alıp üzerine kireçli suyu ilave edin.(Su az gelirse tekrar tekrar kireci sulandırıp üzerindeki suyu alıp ilave edebilirsin dedi Aynur :)) 4 saat bu suda bekletin.Sudan çıktıktan sonra tekrar yıkayın.Daha sonra patlıcanı,üzümü tencereye alın üzerine şekeri ilave edin.Üzerine 4 bardak su ilave edin.Patlıcanlar kahverengi olana kadar kaynatın.Limonsuyu eklemeyin.
Ayrıca kireci süzüp bir kapta saklayabilirmişiz.
Afiyet olsun..

3 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Serpil'ciğim,
Kendim hiç yapmadım ama Antalya'ya gittiğimizde mutlaka alırım. Çok da severim. Arkadaşının ellerine sağlık, tarif için de teşekkürler.
Sevgilerimle...

Selma Alkan dedi ki...

Merhaba Serpil abla patlican receli cok lezzetli gorunuyor. Bir kere Turkiyede yemistim insallah bu yaz gine yerim.. ve ayrica benim blogumu ziyaret ettiyin icin cok tesekkur ederim hemen baktim senin blogunda birbirinden guzel tarifler var ellerine saglik sevgilerimle...

Aysenur dedi ki...

Selamlar Serpil hanim, ziyaretiniz icin tesekkurler.
Patlican receli cok guzel gozukuyor, tarifi bizlerle paylastiginiz icin tesekkurler..