6 Temmuz 2007 Cuma

LİMONLU CHEESECAKE


Bu ayın etkinliğine ev sahipliği yapan limon çiçeği etkinlik konusunu Ye#24 Limonlu tarifler olarak belirlemiş .Bende bu etkinliğe limonlu cheesecake ile katılmak istedim.Yanlız fotoğrafını bu kez güzel çekemedim.Işık yetmedi herhalde.Bu tarifi portakal ağacından almıştım.Tarife ilave olarak ben sadece çay kaşığının arkası ile küçücük bir miktar sarı gıda boyası kattım.Bence çok lezzetli ekşili ve soğuk soğuk, yazın çok güzel gidiyor.Ama eşime beğendiremedim.O kremalı ve pudingli pastaları pek sevmez .
Yapımı 15 dakika süren bu pasta evde malzemesi olanlar için çok kolaylık sağlıyor.Ancak yapıldıktan sonra 1 gün dolapta beklerse daha da güzelleşiyor.Genellikle bu tip pastalar dinlendikçe daha lezzetli oluyor.klasikleşen sözüm gelelim tarife,

malzemeler:
2 paket krem peynir ben Pınar beyaz kullandım
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
yarım su bardağı soğuk krema
1 su bardağı toz (şeker kremasına)
sarı gıda boyası(isteğe bağlı)

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1,5 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı toz şeker (bisküvilere)


hazırlanması:
Bisküvileri elinizle kırarak ufalayın. Tereyağı ve 3 yemek kaşığı toz şekeri karıştırın.
Hazırlanan karışımı bir kek kalıbının tabanına iyice bastırarak yayın.(kek kalıbı ne kadar büyükse taban ince oluyor.Daha küçük kalıpta daha yüksek bir taban elde edebilirsiniz.)
Krem peyniri geniş bir kaba koyun. Mikserle 3 dakika karıştırın.Daha sonra hızını düşürüp karıştırmaya devam ederek 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. 3 limon suyunu da ekleyerek hepsini karıştırın.Kremanın özdeşleşmesi gerekiyor.
Diğer bir kapta kremayı tel ile küçük köpükler oluşana kadar çırpın. Çırptıkça biraz daha koyulaşıyor.Çırpılmış kremaya plastik bir spatula ile krem peyniri ve gıda boyasını ekleyin Hepsini iyice karıştırın. Karışımı kek kalıbındaki bisküvilerin üzerine yayın. 1 saat buzlukta dondurun sonra en az 1,5-2 saat buzdolabında bekletin. Üzerine limon dilimleri koyarak servis yapın.
Afiyet olsun

10 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Serpil'ciğim,
Ellerine sağlık:)) Fotoğraf da güzel bence. Ben de geçenlerde bizimkiler Samsun'a gitmeden önce Sevgili Pastacı Burcu'nun Newyorker tarzı limonlu cheescake ini yapmıştım. Ben de bizimkilere beğendiremedim ama ben severek yedim. Ve ben bitirdim diyebilirim. Seninkinin görüntüsünün çok daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Bu Sevgili Burcu'nun tarifi ile ilgili değil tabii. Çünkü onun cheescake de çok güzel görünüyordu. Sanırım ben cheescakeler konusunda acemiyim biraz:( Çok güzel bir etkinlik tarifi vermişsin. Sağol. Sevgili Hatice'nin o kadar çok ve güzel tarifleri var ki başkaları deneyip, kendi tecrübelerini de yazınca tarif tekrar hatırlatılmış oluyor, bu da benim çok hoşuma gidiyor. Sağolasın:))
Sevgilerimle...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Serpil nasıl canım çekti varrr yaa :)) ellerine sağlık nefis görnüyor
Sevgiler...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel ve mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerle…

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Serpil; Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,fotoğrafta güzel canım limonlu tarif etkinliğine katılmak istiyordum ama bu aralar tatil, misafir ve çok gezmekten mutfakta uzun kalamıyorum.:) Tekrar ellerine sağlık afiyetler olsun canım sevgilerimle iyi pazarlar...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Serpil'ciğim. Cheesecake yapmak bir türlü kısmet olmadı bana. Tadı evde sevilmeyecek diye endişe ediyorum hep ben de. Limonlu tarif arıyorum etkinlik için artık yapsam iyi olacak.
Sevgiler,

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Elvan cheesecake bizim evde pek tutmadı aslında tüm amacım.Peynir yemeyen Ege'ye bu şekilde yedirebilmekti ama olmadı.

Burcucuğum gel buyur bir dilim ikram edebilirim.

Burçinciğim bir kez dene ya tutarsa...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Serpilcim. Bu sıcaklardada böyle limonlu buz gibi bir cheescake de ne güzel gider. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar ,
Ellerine sağlık bende bir cheesecake severim ama eşimin peynirle hiç arası yok.Ama ilk fırsatta kendim için yapacağım.
Bu arada sitemi ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.
Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Serpil,
Ellerine sağlık,çok nefis görünüyor cheesecake..Bende linki eklmeme rağmen bir türlü limonlu bir şey yapıp gönderemedim..Etkinliğin hayırlı olsun canım..

Sevgilerimle,

sevdamavisi dedi ki...

Serpilciğim,
ellerine sağlık çok güzel olmuş cheesecake. hem pratik hem güzel. ben çok severim ama nedense her zaman tutturamadığım için nadiren yaparım. bu tarifi de denemeliyim. sevgiler