29 Temmuz 2007 Pazar

KÖFTE VE PATATES PÜRESİ

Burak (kaynım) Samsun' a bizi ziyarete geldi.Bu işe en çok sevinen ise Ege oldu.Amcasını inanılmaz seviyor.Tabii Burak'ta ona anormal ilgi ve alaka gösteriyor.Ben de misafirimiz var diye haftasonu güzel yemek hazırlama telaşına düştüm.Cumartesi günü köfte,patates püresi,Patlıcan güveç,domatesli pilav ve cacıktan oluşan bir menü hazırladım.Aslında nedense Güveci fotoğraflamayı unutmuşum.
Ben tam bir köfte özürlüydüm taaaaa ki evcinin verdiği köfte tarifini uygulayıncaya dek.Köfte yapmakta ne var dediğinizi duyar gibiyim ama ne yapayım yok işte olmuyordu.Birşeyleri tutmuyordu.Ama bu tarifi denerseniz köftenizin olmama ihtimali yok.Yanına patates püresi yaptım demiştim ya nasıl süsleyeceğim diye düşünürken hatta krema sıkma ucuyla 10-15 kez denedikten sonra köfte şeklinde yapmaya karar verdim.Ve sonunda ortaya bu tabak çıktı.Neyse gelelim tarife:

Malzemeler:
4 büyük boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
bir tutam tuz

Hazırlanışı:
Patateslerin kabuğunu soyup ikiye üçe bölün.Yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanan patatesleri süzdükten sonra sıcakken içine tereyağını ekleyin,ezmeye başlayın.(Aslında 1 yemek kaşığı az ama ben fazla yağ kullanmıyorum.Misafire yapacaksanız 2 yemek kaşığı kullanın lezzetini arttıracaktır. )Azıcık soğuduktan sonra içine sütü de ekleyin.Güzelce ezin.Tuz ve dilerseniz karabiberle tatlandırın.Şekil verilmesi sizin elinizde hayal gücünüzü kullanın.
Afiyet olsun...



4 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyorlar canım ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Serpilcim , ellerine sağlık bacımdan..Bunları öğleden snra karnımız tokken yayınlasan olmaz mıydı ? Açım benn aççççççççç !!1

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Allahıma bin şükür tok karna denk geldim :)))
Nefis görünüyor..
Ellerine sağlık

gülriz dedi ki...

Canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar. Ama şu patlıcan güveci çok merak ettim ben, bir daha yapsan da, fotoğrafını çeksen de, yayınlasan da, benim gibi bir patlıcan delisi mutlu olsa diyorum; ne dersin? Sevgiler kocaman