16 Temmuz 2007 Pazartesi

Düğün Çorbası



Bu hafta sonun oldukça yoğun geçti.Almanya'da yaşayan arkadaşımız Gürkan ve onun ev arkadaşı Bernard bize geleceklerini haber verdiklerinde, ne pişireceğimi şaşırdım.Malum Türk mutfağından beklentiler vardı.Ve ben blog sahibi biri olarak iyi şeyler yapmalıydım ama vakit çok dardı.Cuma akşamı Samsun'da olacaklarını söylemişlerdi.Perşembe akşamı ise katılmamız gereken bir düğün vardı.Saat 21.30 da eve vardım.Ve yemek hazırlıklarına başladım.Saat 01:30 da işim bittiğinde düğün çorbası,karnıyarık ve Özbek pilavı yapabilmiştimErtesi gün ise ben eve döndüğümde onlar çooktan gelmişti.Apar topar yemek hazırlığına giriştiğim için yemekleri resimlemem çok zor oldu.Yukardaki tuzluğu bana bloğumda görüntülerim diye hediye getirmişler.Çok sevimli hem de anlamlıydı.Dostların buluşması....

Daha önce düğün çorbası yapmamıştım.Murat bayıldı.Aslında herkes bayıldı.Bundan sonra yaparız sık sık ama yaz için biraz ağır.Neyseki hava serindi.


Malzemeler:

4 parça Boyun eti
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu(ama Ege çok limonlu buldu Biraz azaltabilirsiniz)
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam KırmızıbiberTuz


yapılışı

Boyunları 4 su bardağı suda haşlayın. Küçük küçük tiftin. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun

5 yorum:

gülriz dedi ki...

Aman da aman, becerikli arkadaşım neler de yapmış ben yokken. Ellerine sağlık canım. Sevgiler :)

Bocuruk dedi ki...

Her daim bir çorba sever olarak benim için yaz kış, ağır hafif farketmez. Hem çorbanın ağırı mı olur? Ellerine sağlık Serpil'ciğim. Ne güzel ağırlamışsın misafirlerini. Özbek pilavı tarifini de bekliyorum.
Sevgilerimle...

Cafe Gusto dedi ki...

Gülrizciğim,Daha neler neler yaptım ama ancak bunu yayınlayabildim.
Elvancığım tarif hemen geliyor.Merak etme.
sevgiyle kalın

EPHLATUN dedi ki...

bu corbayi tadan mutlu insanlardan biri olarak hiddetle öneririm. -ben yapmak istedim ama bir berlin kasabindan boyun isteyince yamyam oldugumu ifade eder bir bakisla karsilastim ve vazgectim, tavuk etiyle de önerilir-
sevgiyle

rumma dedi ki...

nefis gözüküyor..