14 Haziran 2007 Perşembe

TATİLE GİDİYORUM TATİLE.

Birkaç gündür sizleri ihmal ettim.Ama sebebini anlatınca hak verirsiniz sanırım.Cuma günü İzmir'e gidiyoruz.Yıllık iznimden 10 gün kadar kullanacağım.Zaten topu topu 14 gün ya.Ahhh Ahhh Öğretmen olmak varmış.


Daha önce İzmir'de yaşadığımızdan bahsetmiştim.Murat'ın ailesi ve bizim tüm çevremiz İzmir'de.Hani kasabım pazarcım bile tanıdıktı.


Ege doğduktan sonra İzmir'e 3 kez gidebildik.En son 2004 de gitmiştik.Gerçi Gülben annemler her yaz geldiler hatta geçen yaz arkadaşlarımız da çok gelip gittiler.Bizi yanlız bırakmadılar sağolsunlar.Ama biz işlerimizden vakit ayıramamıştık İzmir'e bir türlü.


İşte şimdi gidiyoruz.....Ege inanılmaz heyecanlı çünkü artık büyüdü ve birçok yeri daha bilinçli gezecek.Ben tüm özlediğim yerlere onu da götüreceğim.Vapurla Konak'tan Karşıyaka'ya geçireceğim.Rüzgardan saçlarımı tuta tuta vapurun ucunda oturacağım.Eskiden bir de sigara tüttürürdüm ki..Artık içmiyorum..Kemeraltı'na götüreceğim onu.Ev hayvanlarının satıldığı sokağa,Kızlar Ağası Hanı'nı gezdireceğim(adı böylemiydi onu bile unutmuşum)


Bornova parkına götüreceğim portakal da çay içeceğim.Bak oğlum annenle babanın öğrencilik yılları burada geçti diyeceğim.


Hayat Sineması açıldıysa (Ege'nin tek açık hava sinemasıydı.)Çekirdekleri pardon orada çiğdem deniyor çitlete çitlete film izleteceğim.


Alsancak'ta denize karşı gün batarken biramı içeceğim.Gül sokağı gezeceğim alışveriş yapacağım deli gibi, Fil pizza'da pizza yiyeceğim,Bolulu Hasan Usta' da sütlaç yiyeceğim.(bunları kendim için yapacağım)


Ege Üniversitesi'ne götüreceğim bak ben burada okudum sen inşallah daha da iyi yerlerde okursun diyeceğim.....


Öğrenciliğimin geçtiği 8 yıl oturduğum Çamkıran sitesindeki komşularıma gideceğim.Bakın oğlum büyüdü ben de büyüdüm diyeceğim....Ya sanırım ağlıyacağım ben!!!!


İzmir Özledim Seniiiiii


Gözümde Tütüyorsunnnn...


10 dakikalık ara verdim bu ara acayip duygusalım da...


Neyse bu arada evde bir hazırlık telaşıdır gidiyor.Aperatif birşeyler yiyerek geceleri geçiştiriyoruz.Bu arada yaptıklarımın tarifini vereyim dedim sizlere .






MANTAR SOSLU MAKARNA

1 paket makarna,5-6 adet ince doğranmış mantar,3 domates (rondolanmış),1 tutam kekik,fesleğen,nane,1 diş sarmısak,zeytinyağı

Makarnayı haşlayın.Başka bir kenarda ince kıyılmış sarmısak ve zeytinyağını biraz öldürüp mantarı ilave edin biraz birlikte kavurun,üzerine domatesleri ilave edin baharatını ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın.Domatesler suyunu çekene kadar pişirin.Makarnayı süzdükten sonra makarna tenceresine sosu ilave edin süzülmüş makarnayı da üzerine alın birlikte birkaç dakika kavurup ocağı kapatın.

Afiyet olsun....


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın İzmir'i ben halen İzmirdeyim ama okul bittikden ve evlendikten sonra öğrencilik yıllarında yaşadığım bu güzel anıları yapamadığımı farkettim. Sanırım Ege öğrencileri ve özelliklede Bornovada yaşamak çok farklı birşeydi. Oğullarımızın adıda aynıymış tesadüf. Gerçi benimki çok daha küçük ama. İzmirde güzel bir tatil dilerim.
Sevgiler..

yusufun annesi dedi ki...

Serpilciğim, güle güle git.Hayırlı yolculuklar, iyi tatiller dilerim.İyice dinlenip hasret gider İzmirinle:)Ama unutma, biz iki hafta boyunca seni burada bekleyeceğiz:))
Sevgiler
şebnem

Tuba dedi ki...

Serpil'ciginm, senin Izmir'e duydugun ozlem benim Turkiye'ye duydugum ozleme benzedi. Ayni seyi hissettim. Demek insan ulkesindeyken bile gurbette olabiliyormus. Cok sevgilerimle,