4 Haziran 2007 Pazartesi

LOR PEYNİRLİ OMLET


Daha önce Ege'nin kahvaltılık gıdaları yemediğinden benimde yumurtanın her türlüsünü denediğimden sanırım bahsetmiştim.Pazar günü ona şirin bir omlet yaptım.Üstelik kendi yapmış olduğum lorla.Şimdi sizlere tarifini vermeden önce aşağıdaki kağıtlı omleti anlatayım.Bir yanımız gıdacı ya herşeye pirpirikleniyorum.Annem ve kız kardeşim benim gıda hijyeni konusunda rahatsız olduğumu düşünüyorlar.Ama gıda işinde çalışalı o kadar bilinçsiz çalışan firmalar gördüm ki.Hayır hayır benim firmam değil bunlar.Ama ortak alışveriş yaptığımız firmalardan öğreniyoruz.O kadar cahiliz ki kanser bizim insanlarımız yüzünden hortladı bence.Bilinçsizce katılan boyalar,sertleştiriciler,beyazlatıcılar v.s.Sizlere tek bir önerim olacak sadece bilinen firmaların ürünlerini tüketmelisiniz.Adını duymadığınız firmaların hiçbir şeyini tüketmeyin.Tabii bu benim kişisel fikrim.
Gelelim kağıtlı omlete; teflonda sadece Tefal'i tercih ederim.Teflonlarıma gözüm gibi bakarım.En ufak bir çizik için Murat sen okuma!!!!!kaç tane tencere, tava attım bilemezsiniz.Konu oğlum olunca yine titizleniyorum ya, omleti yağlı kağıtta pişiriyorum ki teflonun yüzeyine deymesin diye.İşte sebep bu..
(Ayrıca domatesi,eriği,salatalığı,elmayı tuzla ovduktan sonra tüketirim.Portakal gibi tırtıklı yüzeylere de fırça kullanırım.Böylede cins huylarım var.Haaa evim pırıl pırılmıdır ?Hayırrrr hatta dağınığımdır da.Ama gıdaya titizlenirim.)
İşte böyle yağlı kağıdı krep tavamın iki katı büyüklüğünde kesiyorum.Tavanın üstüne seriyorum.Bir yarısı tavada diğer yarısı ise açıkta kalıyor.Önce yağı eritip ardından hemen çırpılmış yumurtayı döküyorum.Önce üstü açık pişiriyorum.Alt yüz kızarınca kalan kağıdın diğer parçasını üzerine kapatıp bu kez alt yüzünü kızartıyorum.
Bugün biraz ters oldu ama önce yapılışı anlattım sonra malzemeleri vereceğim.
Malzemeler:
3 yumurta
Avuç içi büyüklüğünde lor
1 tutam kırmızı pul biber,
1 tutam kekik
1 çay kaşığı tereyağ
tuz
Önce loru ezin,Yumurtaları çırpın, daha sonra tüm malzemeyi karıştırın yağlı kağıda dökün.
Afiyet olsun..

1 yorum:

atasofrasi.blogcu.com dedi ki...

merhaba portakal ağacının etkinliklerine bakarken gördüm sizi.bu anlatımınız tam bana göreydi.bende gıda konusunda takıntılı biriyim hele söz konusu oğlum olunca.böyle bir bloğcuyu tanıdığıma çok sevindim.sizden öğreneceğim çok şey olabilir.banada beklerim.sevgiler.naşide
atasofrasi.blogcu.com