1 Haziran 2007 Cuma

KREMALI PATATES


Bu tarifi sofra dergisinin eski bir sayısından kesip yapmıştım.Niye kestin ki diyeceksiniz.Oldukça kalın bir pasta ve yemek defterim var.Oraya tarifleri yapıştırıyorum.Sonradan hangisinde diye aramıyorum.Defterime index yapıp sayfaları da numaralandırdım.Böylelikle kolayca aradığım tarife ulaşıyorum.Ama pasta ve yemek kitaplarımı asla kesmem onu da bilin :) Gelelim tarife...Bu patatesi ilk yaptığım gün evin içine dolan kokusu beni büyüledi.Tabiiki herkes kremalı şeyler veya baharat sevmeyebilir.Ama severim derseniz bir gün mutlaka deneyin. Misafirlerinize etin yanında harika bir ikram olcaktır.

malzemeler:
1 kg patates (5 adedi bir tart kabını kaplıyor)
1/2 kutu krema(küçük kutulardan)
2 su bardağı süt
Rendelenmiş Kaşar peyniri(üzerini örtecek kadar)
2 tutam biberiye
Tane karabiber
1 kaşık tereyağ
2 diş sarmısak

yapılışı
Patatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayın.Tencereye patatesleri,sütü ,1/2 kutu kremayı,tuzu ve tereyağını ilave edin.Çok yumuşatmadan pişirin.Pişen patatesleri sütüyle birlikte tart kalıbı şeklinde bir fırın kabına (birbirinin üstüne denk gelecek ve yarım ay gibi görünecek şekilde yerleştirin.)ince kıyılmış sarmısağı ve rendelenmiş kaşarı patateslerin üzerine serpiştirin.Biberiyeleride kaşarın üzerine serpiştirip, 8-10 adet tane karabiberi aralıklı yerleştirin.Üzeri kızarıncaya kadar 175 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...

Üstteki resim fırına verilmeden önce çekilmiştir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hııııııııııım kokusunu bile hisseder gibiyim sanki nefis görünüyor elinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ben et yemekleri yanina genellikle Patatesli aperatifleri tercih ediyorum pilav yerine. Sizin bu tarifinizide ekledim patatesli tariflerime:) ellerinize saglik cok leziz gorunuyor.