4 Haziran 2007 Pazartesi

ÇİKOLATALI KEK

<
Hani bu hafta sonu küçük kalıbımda kek deneyecektim ya,yine olmadı bu tarifimin iç malzemesi fazla geldiği için büyük kalıpta pişirdim kekimi.Bu keki ilk kez denedim.Harika yumuşacık bir kek oldu.Sünger kek dedikleri bu mu bilemiyorum.Yapımı oldukça kolay.Yemesi bir o kadar da keyifli oldu.Tarifi yabancı bir kaynaktan almıştım ama kim bilmiyorum.Malum kesip yapıştırma yapıyordum demiştim ya...O kadar yumuşaktı ki kalıptan çıkarırken parçalandı.Neyse gelelim tarife
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 su bardağı toz şeker
120 gr bitter çikolata(ben Milka'nın siyah sütlüyü kullanıyorum)
113 gr tereyağı
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya



Yapılışı: Karışım sıvı olduğu için pişerken fırına damlayabilir bunu engellemek için fırının en alt gözüne bir tepsi yerleştirebilirsiniz. Şeker, çikolata, tereyağı ve 1 bardak suyu bir tavaya koyun. Ara sıra karıştırarak orta ateşte tüm karışım eriyip özleşene dek pişirin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğutun.



Fırını 200 0C dereceye ayarlayın.
Bu arada kabartma tozunu ,karbonatı,unu ve tuzu birlikte eleyin. Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp unlayın.
Çikolatalı karışım ılınınca sütlü karışımı ve yumurtaları ekleyin. Unlu karışımı aşırı karıştırmamaya özen göstererek ilave edin. Karışım pürüzsüz bir hal alınca vanilyayı ekleyip bir kez daha karıştırın. Karışımı kalıba dökün. Isınmış fırının orta gözünde 30-35 dakika pişirin.


Afiyet olsun.

6 yorum:

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Serpil,
Sana iadei ziyarete geldim. Şöyle bir bakayım dedim ama kendimi sayfanın sonuna kadar satır satır okurken buldum. Bende Erdek'liyim. Bir çok ortak noktamız var yazılarında.Çok sıcak sevimli bir blogun var, seni tanıdığıma çok sevindim. İyiki beni ziyarete geldin. Seni izlediklerim arasına alıyorumki her gün uğrayıp bakayım neler yapmışsın diye.
Sevgiler.

Cafe Gusto dedi ki...

Hoşgeldin Müge,
Balayımızı Erdek'te geçirmiştik sonraki 1-2 yıl daha gittik.Erdek çok güzel ve çok özel benim için.Bende seni tanıdığıma sevindim.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

işte bunu yedimm şöyle gözlerini kapayıp hafifçe ısırıyosun,damla çikolata parçacıklarını ayırt etmeye çalışırken birden aklın karışıyo çikolatalarmı daha güzel kurabiye kısmımı diye amann boşver ikisi bi arada daha güzel deyip biitiriveriyosun ve ikinciyi alıyosun :) elinize sağlık serpil hanım çok güzeldi

Adsız dedi ki...

ben güzel kek yaparım ve birçok insanda beğenir. serpil hanımın bana tattırdığı bu kek ise öyle herkesin beğeneceği tarzda sıradan bir kek değil sadece mükemmeli yakalayanlar size sesleniyorum bu gerçekten süper elinize sağlık müdürüm

Cafe Gusto dedi ki...

Sevinç hanım
Kurabiyelerime yazdıkların için teşekkür ederim.Ne zaman isterseniz yaparım.
Sevgilerimle....

Cafe Gusto dedi ki...

Sevinç hanım
keki de ne zaman isterseniz yaparım.
Sevgilerimle...