Gelelim malzemelere
1/2 su brd yulaf
2 su brd un
115 gr tuzsuz yumusak tereyagi
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi vanilya
¾ su brd seker
¾ su brd kahverengi seker
1 yumurta1 su brd damla cukulata
Firininizi 180 derecede ısıtın.Derin bir çırpma kabında yağ,şeker ,yumurta ve vanilyayı çırpalım. Ayrı bir kapta un,yulaf,tuz,kabartma tozu ve karbonatı eleyelim. İki karışımı birleşitirip birkac dakika daha çırpalım. En son çikolataları katıp tahta kaşık ile karıştıralım.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Tarifin orjinalinde 1 corba kaşığı miktari kadar kurabiye hamurunu pisirme kagidina yerlestirelim ve 11-13 dakika pisirelim diyordu .Ama bence tereyağ eritilip kullanılırsa böyle bir sonuç verebilirAksi takdirde Kaşıkla akıtılamıyor.Ellerimle şekil verdim. Pistikten sonra firindan cikartip ılınmasını bekleyin.
4 yorum:
olmaz ki sabah sabah böyle nefis kurabiyelere de bakılmaz ki:)
ellerinize sağlık..kokusu taa buralara kadar geldi.ne de güzel giderdi sabah çayımın yanına...
sevgiler:)
şebnem
O güzel lelerine sağlık leziz olmuşlar.
Sevgilerimle...
merhaba güzel yorumlarınız için ikinize de teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
ELLERİNE SAĞLIK NE GÜZEL TARİFLERİN VAR BENDE BEKLERİM YEMEK BLOGU DEĞİL AMA BENİMKİSİ SEVGİLER :)
Yorum Gönder