28 Haziran 2007 Perşembe

AĞLAYAN PASTA

Elif Kızın Pastası
İzmir'de üniversite yıllarımdan sınıf arkadaşlarım(dostlarım demek daha doğru olacak) Aynur ve Salim okul biter bitmez evlenmişlerdi.Bir de çok tatlı Elif kızları olmuştu.Elif kız büyüdü ve artık Elif abla oldu.Büyüdü dediğime bakmayın henüz 12 yaşında ama bizi yemeğe çağırdıklarında pasta, börek yapabilecek kadar da becerikli oldu.Hepsini kendi hazırladığı menüyü bize ikram etti.Elif ayrıca birkaç senedir tiyatro ile uğraşıyor.Oldukça da başarılı umarım geleceğin iyi oyuncularından biri olur.Ellerine sağlık Elifciğim yolun açık olsun...

Ege ve Elif'in fotğrafları Ege'nin sayfasında yer almakta...
Gelelim Elif kızın tarifine
Kek için
3 adet yumurta
3 fincan toz şeker
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı süt
üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

çikolata sosu için
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt

Keki hazırlamak için şeker ve yumurtayı çırpın.Daha sonra kalan malzemeleri süt hariç yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.Kare borcama da 160 derecede pişirin fırından çıkar çıkmaz üzerine sütü dökün.

Diğer tarafta krem şantiyi soğuk sütle çırpın bir süre dolapta bekletin.

Çikolata sosunu da 2,5 su bardağı sütle pişirin.Soğuduktan sonra kekin üzerine önce krem şantiyi sonra da çikolata sosunu yayın.

Afiyet olsun

1 yorum:

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Pasta harika görünüyor, daha önce de denemiştim ama buradaki tarifide kaydetmekte fayda var, kızlarıma yapacağım , ellerinize sağlık.