http://www.istanbulfm.com.tr/haber/?mview=makale&mid=11580
Gelelim tarifimize her yiğidin yoğurt yiyişinin farklı olması gibi baklanın da herkese özgü bir tarifi vardır.
Malzemeler:
1/2 gr taze bakla
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 adet kesme şeker
Zeytinyağı
Yapılışı
Baklalar temizlenip büyüklüğüne göre iki yada üç parçaya bölünür.Tencereye zeytinyağı dökülür. (Ben rejimde olduğum için 1 yemek kaşığı zeytinyağı ama size karışamam).Bir kenarda kıydığınız soğan, üzerine eklenir.Güzelce kavrulur, her zeytinyağlıya eklendiği gibi dilerseniz 1 adet esmer kesme şeker de ekleyebilirsiniz.Kavrulan soğanlara baklalar ilave edilir.(ben baklaya salça koymam)Biraz karıştırılır.Üzerine 1-2 parmak çıkacak şekilde su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.Piştikten sonra üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servise hazır hale getirilir.Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.(ben yoğurtlusunu tercih ediyorum)
Afiyet olsun...........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder