28 Mayıs 2007 Pazartesi

YAPRAK BEZELYE

Ziraatçı olamama rağmen bu bezelye cinsinin adını bilmiyordum.İnternet sağolsun, öğrendim "Tırabı".Ama ben yaprak bezelye demeyi tercih ediyorum.İçi olmayan fasulye gibi yenebilen bir bezelye cinsi.Pazarda görünce beni mutlu eden bir cins bezelye.Haşlanıp üzerine yoğurt dökülerek yenilirse kalorisi düşük olması nedeniyle diyet için de uygun bir sebze.Her bölgede üretimi varmı bilemiyorum.Ama İzmir'de pazarda rastladığımı hatırlamıyorum yada o zamanlar dikkatimi çekmemişti.
Malzemeler :
1/2 kg bezelye
1 adet yumurta
2 avuç mısır unu(hala ölçüye alışamadım)
karabiber




Yapılışı:

Bezelyelerin kenarlarındaki kılçıkları temizleyin.Yumuşayıncaya kadar haşlayın.Süzüldükten sonra 1 Adet çırpılmış yumurtayı içine kırın,üzerine karabiber ve mısır ununu ilave edin.Harmanladıktan sonra yağsız tavayı az miktarda sıvıyağla yağlayıp bezelyeleri dizin.Alt üst ederek kızartın.



Afiyet olsun

2 yorum:

Yelda Özyurt dedi ki...

Ben bayilirim bu bezelyeye biliyormusun, kayinvalidem salcali sulu yemegini yapmisti, o zamandan beridir tadi damagimda:) Ama ben hic rastlamadim pazarda falan:(
BU ARADA HALK ARASİNDA SULTANİ BEZELYE DENİYOR BUNA..

Adsız dedi ki...

Ben bunu kendim yetiştiriyorum izmir-yenişakranda tohumunu rizeden getirdım yetiştirmek çok kolay hiç emeği yokher yerde yetişir çok faydalı.