Tariflerim oldukça birikti yazmaya zaman bulamıyorum.Resimlerini çekip çekip bekletiyorum.Bu tartı cumartesi günü yapmıştım.Hem çok çok hafif hemde toplam 45 dakikada yada en fazla 1 saatte hazırlanıyor.İstediğiniz her meyveyle yapabilirsiniz.Şeftali ve kivi de bu tarta çok yakışıyor.Gelelim tarife
Tart hamuru için
2 yumurta
5 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı ılık su
4 çorba kaşığı şeker
hamur kabartma tozu
vanilya
Yumurta şeker ve ılık suyu iyice çırpın.İçine un,kabartma tozu,ve vanilyayı karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına malzemeyi dökün.175 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Kreması için
1/2 lt süt
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3,5 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
Üzeri için
Mevsim meyvelerı
1 paket tart jölesi
Süt,yumurta,toz şeker,unu karıştırın.Krema kıvamına gelince vanilyayı ilave edin
Tart hamuru pişince Kalıptan çıkartın.Üzerine kremayı ilave edin.Meyvelerle süsleyin.
Aslında bu aşamada kremaya margarin ekleniyor.Ama ben yağsız yapmayı tercih ediyorum.
En son jölesini paketin üzerinde verilen tarife göre hazırlayın meyvelerin üzerine dökün.Buzdolabında servis yapana kadar dinlenmesi gerekiyor.
Afiyet olsun...
Kaç gündür bu fotoğrafı eklemeyi ihmal ettim.İşte yaptığımız herşey onlar için yeterki yesinler....
7 yorum:
Bilirsin Serpil yengecim,tatlıyla aram pek iyi sayılmaz...ama inan bana bu tartın görüntüsü muhteşem!
Bu tarttan yedikten sonra tekrar tart'ılmak gerek ;)
Burak'cığım
Senin zaten fotosentezle yaşadığını duymuştum.Bu yemekler seni aşar.
Sevgili Serpil,
Pek yapmadığım bir şeydir tart ama yemesini severim:) Tart kalıbım da var üstelik bu hafta sonu veya vakit bulursam bu akşam yapmak istiyorum bu tarifi. Ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
Sevgili bocuruk
Bu tartı yaptığın zaman o kadar pratik ve bir o kadar da hafif olduğunu göreceksin.Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun...Bir sır vereyim mi tartı yapmak tart kalıbını yıkamaktan daha kolay....
müdürüm akşam akşam bu tarif beni bi tuhaf etti bilemiyorum bu akşam yapacak takatim varmı yokmu...ama benden kaçmaz mutlakaa yapacağım elinize sağlık birde tadını test etme fırsatı sunsanız :)
Sevgili SERPİL: Senin o güzelim değişik ve lezzetli yemeklerini özledik. Tabi öncelikle sizleri. Dikkat et kalite kontrolünü hep Ege yaparsa tombiş olur sonra. Öpüldünüz.
Sevgili Serpil;
öncelikle hemşehri olduğumuz için sayfanı gezinmek istedim fakat tarifler ve paylaşımcı yazıların o kadar hoşuma gitti ki yorum yazma ihtiyacı hissettim...Yüreği Samsunda, ama kendi İzmirde olması gereken okurun İlknur dan selam ve sevgiler:-)........
Yorum Gönder