22 Mayıs 2007 Salı

CHOCOLATE CHİP BROWNİES-Islak kek


Bu browni tarifini yaklaşık 1 yıl önce pastacının bloğundan almıştım.O günden itibaren ayda bir veya iki ayda bir yapıyorum.Yapımı çok kolay lezzeti ise harika.Benim bu tarif için evde her zaman 2 paket çikolatam vardır.Bu browniyi ise geçen ay yapıp resimlemiştim.Ancak yayınlamak bugüne kısmetmiş.Ayrıca bu pastanın yanında vanilyalı dondurma harika oluyor.Dondurma kaşığım olmasına rağmen onunla düzgün dondurma şekli çıkaramıyorum.Kusura bakmayın.


Malzemeler:
160 gr Milka sütlü siyah çikolata(2 paketi 160 gr yapıyor)
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
1 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı+1 yemek kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı damla çikolata

Çikolataları benmari usulü eritin.(alta su dolu bir tas koyup ocağı yakın içine 1 cezveye çikolataları koyun.Su kaynadıkça çikolatalar eriyecektir)
Ayrı bir kapta yumurta,şeker ve yağı mikserle 10 dakika çırpın erimiş çikolatayı ekleyin(çok sıcak olmasın)2 dakika daha çırpın.Ayrı bir kapta un,kakao,vanilyayı karıştırın.
Çikolatalı karışıma ekleyin tekrar çırpın.Daha sonra damla çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırın.Yağlanmış kalıba dökün (Ben kare borcam kullanıyorum.)üzeri kıtırlaşıncaya kadar 35 dakika kadar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.Piştiğini anlamak için içine kürdan batırabilirsiniz.Yanlız tam kurumamasına dikkat edin.
Afiyet olsun.....

11 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
brownie çok güzel duruyor. Üstünün parlaklığı ise en cazip noktası bana göre:)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ooo bayılırım browniye teşekkürler

Bocuruk dedi ki...

Islak keklere bayılırım. Benim sayfada Sevgili Hatice (Portakal Ağacı) den aldığım cevizli kremalı ıslak kek tarifi var. Eğer seviyorsanız ıslak kekleri onu da dene derim. Ben bu tarifi akşam yapacağım ve de seveceğimizden çok eminim. Ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

MErhaba serpil, nekadar güzel duruyor brownielerin. İçi ıslak ıslak aynı eti brownie gibi duruyor. Ben bir kere denedikten sonra birdaha cesaret edemiyorum bu evde brownie işine. Acaba bu tarifi denesem mi ki? 10 dk mikserle çırpmasak olmuyor mu?

aintabsofrasi.blogcu.com

Cafe Gusto dedi ki...

Nailecim
orjinal tarifte 10 dakika yazıyordu.Yoksa ben o kadar çırpmıyorum.Daha kısa süre çırpabilirsin.
Sevgilerimle....

serinmavi dedi ki...

Çok güzel görünüyor gecenin bu saatinde doğrusu.Ellerine sağlık canım...Selam ve sevgiler....

Adsız dedi ki...

sannnnırım en şanslınız bnim bayanlar bu nefis keki hem yakından gördüm hemde yedim :)tadı süperdi eline sağlık müdürüm

Adsız dedi ki...

Merhaba
brownie çok güzel görünüyor.Ben de kolları sıvayıp aynen tarifi uyguladım.fakat incecik birşey oldu. acaba siz klabartma tozu koyuyormusunuz? tarifte yok diye koymadım. bence koyulsa daha güzel olur.Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Merhaba
brownie harika görünüyor,ben de kolları sıvayıp tarifi aynen uyguladım.fakat incecik birşy oldu.Acaba siz kabartma tozu kullanıyormusunuz?Tarifte yazmadığı için ben kullanmadım ama kabartma tozuyla daha güzel olacağını düşünüyorum. Sevgilerle...

Cafe Gusto dedi ki...

Minüreciğim ben bu tarifi pastacıdan almıştım.
http://pastaci.blogspot.com/2006/01/damla-ikolatali-browni-chocolate-chip.html
onda da kabartma tozu yoktu.Ama ben küçük kare borcamda yapıyorum.Çok ince olmuyor.Çok büyük bir kapta yapmış olabilirsin.o zaman ince kalıyor.Birde pişerken içi ıslak kalan brownileri (piştikten sonra üzerine malzeme dökülerek yapılan browniler varya) onlara göre daha ince yapıyorum yoksa içi çok geç pişiyor.Ama dilersen ekleyebilirsinde bende bazı brownilerde k.tozu yok.Ellerine sağlık sevgiler...

zehra dedi ki...

tek kelimeyle süpper çok sewerim keklerii:d yanlış anlamayın şişman deilim ma a çook yiyom yhaa bi de bişey sölicem benim yaptığım kekler ince oluyoo nasıl kalın yapabilirim? yardım edinnnnn