29 Nisan 2007 Pazar

Adı kötü Tadı güzel kızartma


İzmir de üniversitenin ilk yılında yurtta kalmıştım.Bu yemekle de o zaman tanıştım.Kantinde yemek listesinde ilk okuduğumda o ne acaba deyip kantinciye sormuştum.İsmi neydi biliyormusunuz."köpoğlu" ne alakası var bilmiyorum ama listede ismi böyle geçiyordu.
zartma yapmaya pek vaktim olmadığından ayrıca kollesterol problemim olması nedeniyle bu yemeği belki 3-4 ayda bir yaparım.Murat'ın çok sevdiği yemeklerden birisidir bu.Haa Murat mı kim? canım eşim.Ben ona kısaca Murti derim neresi kısa dediğinizi duyuyorum ama ne bileyim ağız alışkanlığı olmuş.
kızartmanın da tarifide olurmuymuş der gibi duyuyorum sizi ama vereceğim.Kullanacağınız malzemenin miktarı sizin arzunuza göre değişir ,ben dün yaptığım şekliyle veriyorum.

malzemesi
2 orta boy patates
2 orta büyüklükte patlıcan
7-8 adet sivri biber

yapılışı

Tüm malzeme küçük küpler halinde kesilir ve ayrı ayrı kızartılır.Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp karıştırılır.Sadece tek bir özelliği var o da yoğurdun az olması gerekli.Karışım koyu kıvamlı olacak (rus salatası gibi görünecek)Yoğurt çok olunca sulanıyor.
Afiyet olsun....
Resimlerim de bir ışık problemim var.Sanırım yakında çözeceğim.Şimdilik kusura bakmayın.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

elinize sağlık çok hoş

serpil dedi ki...

teşekkür ederim ama inanın tadı daha güzel...

Adsız dedi ki...

ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİNİZ VARMII??

serpil dedi ki...

Yakında harika bir tarif geliyor.Hafta sonunu beklerseniz beğeneceğinizden eminim.