3 Mayıs 2023 Çarşamba

Baklalı, bezelyeli pilav

Malzemeler 500 gr kabuklu bakla, 500 gr kabuklu bezelye, 1 adet kuru soğan, 4-5 adet taze soğan, 1 su bardağı yasmin pirinci, yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi, dereotu, zeytinyağı, tuz karabiber Bezelye ve baklanın kabuklarını ayıkladım. Zarları kolay ayrılsın diye baklaları sıcak suda beklettim. Soğanı yemeklik küp doğrayıp zeytin yağında kavurdum. Bakla ve bezelyeyi ekledim. Biraz kavurduktan sonra pirinci ilave ettim. Limon suyunu ilave edip pirinçlerin üzerine 1 parmak çıkacak kadar su ekledim.Suyunu çekip pişince üzerine ince doğranmış dereotu, ince doğranmış taze soğan ve limon kabuğu rendesini ekleyip tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye aldım. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: