20 Mart 2016 Pazar

SARIMSAKLI EKMEK NASIL YAPILIR ???



Evde bayat ekmeğiniz varsa ve sarımsaklı ekmek seviyorsanız buyurun hep birlikte bu lezzeti deneyelim. Ekmekleri dilimleyip fırına verelim. Bir kenarda 1-2 diş sarımsağı rendeleyin ve bir kaseye kullanacağınız kadar zeytinyağı ekleyiniz.(Dilerseniz çok az tuz da ilave edebilirsiniz.) Ekmekler kızarmaya başlamadan hafif ısınmışken tepsiyi fırından çıkartıp fırça yardımıyla üzerlerine yağlı karışımı sürüp tekrar fırına veriniz.İşte bu kadar basit. Bazı tariflerde de ısınan ekmeklerin üzerine direk sarımsakları sürtmek yardımıyla da bu ekmeği hazırlayanları okumuştum. Hangi yöntem cazip gelirse size onu tercih edersiniz ama ben bu haline bayılıyorum.

Eğer yumuşak ekmekler istiyorsanız çok fazla kızartmadan hemen fırından alın ama çıtır çıtır etimek kıvamında seviyorsanız. Kızarıncaya kadar fırında bekletiniz.

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok: