1 Nisan 2015 Çarşamba

Dereotlu Poğaça Tarifim

Hanımlar birçoğumuz yemek yaparken mutfağımızın mis gibi kokmasını, daha yemek pişmeden ay bu akşam sofrada neler var dedirtecek iştah kabartan lezzetler hazırlamayı çok seviyoruz. Böyle leziz yemekler hazırlamak için de hepimizin özel sırları var:) #benimlezzetsirrim, "Teremyağ Gurme Kaymaklı". Kaymak içeriğiyle yemeklerime ekstra lezzet veriyor. Tamam, kabul ediyorum :) yalnızca yemeklerimin değil puf puf poğaçalarımın, kıyır kıyır kurabiyelerimin mutfağımdan çıkan lezzetlerin sırrı:) Bugün sizler için dere otlu poğaça tarifi hazırladım, sırrı içinde :) Siz de sırları merak edilen, kıskanılan lezzetler hazırlamak isteyenlerdenseniz Teremyağ  Facebook ve Instagram sayfasını takipte kalın.



Dereotlu Poğaça Malzemeleri:
•    3 su bardağı un,
•    1 demet dereotu,
•    2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın),
•    200 gr Teremyağ  Gurme Kaymaklı (oda sıcaklığında),
•    3 çorba kaşığı yoğurt,
•    1 çay kaşığı tuz,
•    1 paket kabartma tozu,
•    2 çorba kaşığı sirke,

Üzeri için:
•    1 yumurta sarısı,
•    Çörekotu,

Dereotlu Poğaça Hazırlanışı;

İlk olarak dereotunun saplarını kesip sadece üst kısımlarını ayırıyoruz. Üst kısımları ince ince küçük kıyıyoruz. 2 su bardağı unu tabağa boşaltıyoruz. Unun ortasına dereotlarını koyuyoruz. Ardından Teremyağ Gurme Kaymaklı yı ekliyoruz. 1 yumurtanın sarısını ayırıp kalan yumurtaları harca ekliyoruz. Harcın üzerine yoğurdu ve tuzu ekliyoruz. Ardından sirke ve kabartma tozunu ekliyoruz. İyice yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 30 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzun mayalanmasını sağlıyoruz.

Son olarak; hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp açtığımız hamuru yarım ay şeklinde katlıyoruz. Birbirine değen kenarlarını bastırarak yapıştırıyoruz ve yağlanmış tepsimize sıralıyoruz.  Üzerlerine yumurtamızı ve çörek otunu ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye veriyoruz. Üzerleri iyice kızaran poğaçalarımızı fırından çıkartıp soğuduktan sonra servis yapabiliriz. Siz de Teremyağ Gurme Kaymaklı’nın poğaçanıza kattığı  farkı hem poğaçaların daha fazla kabarmasından hem kokusundan hem de enfes lezzetinden fark edeceksiniz.

Afiyet olsun :)

Bu içerik http://lezzettopu.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

1 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Dereotlu poğaçayı da çok severim.
Kendine iyi bak.
Sevgiler canım