4 Kasım 2014 Salı

BULGUR KÖFTESİ


Değişik lezzetler arayışı içindeyken  pazı yatağında bulgur köftenin  köftesini fellah köftenin sosunu
bir araya getirip güzel bir lezzet ortaya çıkarmış oldum.Umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz.

Gelelim tarife :
Bulgur Köfte için malzemeler :
2 su bardağı bulgur (bu malzemelerden çok fazla köfte çıkıyor dilerseniz ölçüyü yarıya indirebilirsiniz)
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,kimyon

kırmızı toz biber ve zeytinyağı




Bulgur köftenin hazırlanışı: Bulguru kıymayı salçayı tuz ve biberi ekleyip 1-1,5 bardak sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek iyice yoğurunuz.Bulgur yumuşayınca 1 yumurta ve unu ilave ediniz.Köfte kıvamına gelince yuvarlak yuvarlak hazırlayınız.Hazırlanan köfteleri kaynamış suya atıp 5-6 dakika haşlayınız.Haşlanan köfteleri süzdürerek ayrı bir tabağa alınız.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile birlikte toz kırmızı biberi ekleyip köfteleri içine atıp kavurunuz.Kavurunuz diyorum çünkü kızartma yapacak kadar yağ koymuyoruz.Kırmızı biberi yağla karıştırıp köftelerin üzerine bulaşacak kadar yağ ekleyiniz.köftelerin rengi kırmızılaşınca servis tabağına alınız.


Sosu için:
Zeytinyağını tavaya alın üzerine ince doğranmış sivri biberi ekleyin ve kavurun içine rendelenmiş 1 diş sarımsak ilave edin.Sonrasında rendelenmiş domatesi de tavaya ekleyin.İçine tuz, karabiber,fesleğen ve kimyon ilave edin.5 dakika sonra servis tabağına köftelerin üzerine ilave edin.


Afiyet olsun

3 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Nefis bir şey.. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
Sevgilerimle,

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Sevgiler
Evren