26 Aralık 2013 Perşembe

#YEMEK FIRTINASI 18. GÜN İÇİNDEN ÇİKOLATALI SİGARA BÖREĞİ

Bugün etkinlikteki 18. gün ve ödevimiz Sürpriz bir tarif ...ısırınca içinden şaşırtacak birşeyler çıkması..Benim de böyle bir tarifim var..Üstelik bunu hazırlayıp dondurucuda tutabiliirsiniz.Misafiriniz gelince pişirip yanında da bir top dondurmayla herkesi şaşırtabilirsiniz.Herkese afiyet olsun..

Malzemeler
1 adet hazır yufka
80 gr sütsüz çikolata 
1 yumurtanın sarısı
4 adet bayat paskalya çöreği(ben 1 adet kullandım)
Pudra şekeri veya dondurma

Yapılışı:
Paskalya çöreğini robottan geçirin.1 adet yufkayı tezgaha yayın.Tıpkı sigara böreği için olduğu gibi merkezden geçen çizgilerle 8 eşit parçaya bölün.Her birinin içine birer parça çikolatayı yerleştirin (dilerseniz daha fazla da olabilir)Sonra Yufkayı 3 parmak kalınlığında sarın.
Yumurtayı yayvan bir tabakta çırpın.Börekleri önce yumurtaya sonra paskalya çöreği kırıntısına bulayın.Kızgın yağda kızartın.Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir,dilerseniz dondurma ile tüketebilirsiniz.
Börekleri hazırlayıp derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.Misafiriniz geldiği zaman 5 dakikada yumurtalayıp kızartabilirsiniz. Sıcakken yemenizi tavsiye ederim.Eğer Paskalya çöreğiniz bayat değilse kırıntıyı bir tepsiye yayıp 1 gece kurumasını bekleyin, iyice kuruduktan sonra galeta unu gibi uzun süre küflenme tehlikesi olmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun

1 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Çikolataya hiç dayanamam .Ellerine sağlık canım..