24 Aralık 2013 Salı

#YEMEK FIRTINASI 13. GÜN İNCİK KEBABI

Yemek fırtınasında 13. günün ödevi:Annenizin özel tarifi ...Annem bu yemeği çok güzel yapar.Ben de sizlerle paylaşmak istedim.Kebap dediğime bakmayın isim uyduramadım tandır gibi bir lezzeti oluyor.Tavsiye ederim...

İNCİK KEBABI


malzemeler:
4 adet incik
7-8 adet arpacık soğan
5-6 adet orta boy irice küp doğranmış patates
kekik,tane karabiber,kırmızı biber


İncikleri yıkayıp düdüklü tencerede haşlayın.Pişen etleri kemiklerinden ayırın.Tencerede sıvıyağda önce eti atıp biraz kavurup üzerine soğan ve patatesleri de ilave edin ,hep birlikte kavurun.(soğanlar doğranmayacak mümkünse arpacık soğan kullanın)Sonra borcama tüm malzemeyi dökün üzerine tuz kekik ve çok az kırmızı biber ekleyin ve haşlamanın suyundan malzemelerin üzerine çıkmayacak şekilde ilave edin.Üzerini aleminyum folyo ile kaplayıp 180 derece fırında 30 yada 45 dakika kadar pişirin

1 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Ne güzel oldu bu fırtına :) Ellerine sağlık canım.