5 Şubat 2013 Salı

PATATESLİ ISPANAK GRATEN


Yine uzun zaman oldu yazmayalı aslında bu arada sizlerle paylaşmak istediğim tarifler çoğaldı.Yoğun günler yaşıyorum yada ben yorgun düştüm bilemiyorum.Artık her şeye birden yetişemiyorum.
Bu arada uzun zamandır Ege'den sizlere bahsetmedim.Ege 12 yaşında ve 6.sınıf öğrencisi oldu.Yemek problemi hala devam ediyor bu tarifi de belki o yer diye hazırladım ama ben beşamel sos sevmiyorum deyip ağzına bile sürmedi yemeği..O zaman beşamel sos seven çocuklara gelsin bu tarifim...



Malzemeler
Biraz eni kalın halka halka doğranmış patates (1 borcamda üst üste 2 kat olacak kadar patates gerekli)
ıspanaklı kısım için:1/2 kg ıspanak 
küp doğranmış 2 küçük soğan,1 diş sarımsak
Beşamel sos için süt,un,zeytinyağı
köri,kimyon biberiye fesleğen kekik karabiber
kaşar rendesi




Patatesleri çok yumuşatmadan haşlayın.Süzgeç yardımıyla alıp borcamın dibine dizin.Üzerine baharatların yarısını ekleyin.Ayrı bir yerde soğanı ve rendelenmiş sarımsağı kavurup ıspanağı ekleyin.iyice kavurup ıspanağın suyunu çektirin.Hala su kaldıysa sıkıp süzdürün yoksa yemeğe suyunu salıyor.
Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlayın.Bunun için yeteri kadar yağı un ile kavurup yavaş yavaş sütünü ekleyin çırpma teliyle karıştırın. Süt az ise süt ekleyin, un az ise un ekleyin benim beşamel sos için bir ölçüm yok.Yada piyasada satılan hazır beşamel sosları da kullanabilirsiniz.
Borcamıda bizi bekleyen patateslerin üzerine ıspanakları eşit olarak yayın, beşamel sosu ıspanakların üzerine serin.Tekrar bir sıra haşlanan patatesi ilave edip baharatın kalan yarısını da ekleyin.Üzerine tekrar beşamel sos ilave edip en üste rendelenmiş kaşarı yayın.180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun...





3 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık..sevgiler

Unknown dedi ki...

bu çocuklar neden bu kadar yemek seçerler özellikle faydalı hiçbişey yemezler.bu gerçekten çoğu şeyi içinde barındıran bir tarif olmuş.bunu yeseler başka bişey yemeselerde olur yanii.ellerine fikrine sağlık...sevgiyle kal...

aslı dedi ki...

hepsi çok güzel görünüyor. sevgiler.