Ege'nin doğum gününde bu böreği hazırlamıştım.Eminim çok kişi bu böreğin yapımını biliyordur.Ama her zaman bilmeyenlere de yol gösterici olduğumuz için tarifi yayınlamak istedim..
Malzemeler:
3 yumurta
1 kg yufka
1 şişe soda
1 şişe su (soda şişesini boşaltıp aynı şişeye su konulacak)
300 gr tereyağ
içi için :peynir veya lor isteğe bağlı maydanoz
Hazırlanışı.
Tepsiyi yağlayın.1 adet yufkayı tepsiden sarkacak şekilde tepsiye serin.Genelde 1 kg yufka 5-6 yufkadan oluşur bu yufkaların yarısını kırıştıracak rastgele tepsiye döşeyin.Araya peynir veya lorunuzu ilave edin.Üzerini tekrar yufkalarla kapatın.En son kenardan sarkan yufkayı da son katın üzerine örtün.Keskin bir bıçakla böreği pişmiş gibi dilimleyin.
Ayrı kapta yumurtaları çırpın eritilip soğutulmuş tereyağını ekleyin.1 şişe sodayı da karışıma ilave edin.Aynı şişeye su doldurup soda ile aynı miktarda olan suyu da karışıma ekleyin.Bu karışımı dilimlenmiş böreğin üzerine dökün ve 1 gece buzdolabında dinlendirin.Ertesi güne tüm sıvı malzemeyi emen böreği 180-200 derece fırında pişirin..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder