31 Ağustos 2010 Salı

YEMEK TARİFLERİ ETKİNLİĞİ 10-BABAANNE ÇORBASI





Uzun zamandır bloğumu ihmal ettiğimin farkındayım günler nasıl geçiyor ve ben yetişemiyorum bilemiyorum.Bu etkinliğe katılmak için de umarım geç kalmamışımdır.
İçinde bulunduğumuz ramazan ayında sıcak bir çorba ile orucu açmak güzel olur diye düşündüm.Aslında bu sıcaklarda çorba fikri bazılarına tuhaf gelebilir ama ben iftarda çorba sevenlerdenim.
Bu çorbanın adı ise kayınvalidemden öğrendiğim bir çorba olması nedeniyle babaanne çorbası hatta cafenin açık olduğu dönemde de bu çorbayı aynı adla müşteriye sunmuştuk.Her tadanın çok beğendiği bir çorba umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 tahta kaşık dolusu salça(büyükçe tahta kaşıklardan ve dolu dolu olacak)
2 tahta kaşık dolusu un(büyükçe tahta kaşıklardan ve dolu dolu olacak)
tereyağ yada sıvıyağ

Hazırlanışı:
Unu yağla birlikte helva yapar gibi iyice kavurun.Kokusu çıkmaya başlayınca salçayı ekleyin 1-2 dakikada salçayı kavurun,yakmamaya dikkat edin.Üzerine 6 bardak su ekleyin.Bu çorba kıvamlı bir çorba ve kaşığınızın boyutuna göre kıvamı değişebilir o nedenle çok koyu olursa su ilave edersiniz.Yada muhtemelen ertesi güne katılaşacaktır su ilavesi ile kıvamı açabilirsiniz..

Hiç yorum yok: