12 Ağustos 2009 Çarşamba

PİLELİ KABAK BÖREĞİ


Bu böreği bir pazar kahvaltısı için hazırlamıştım.Biz çok keyifle yedik.Hatta çocuklara da kabak yedirmek için güzel bir yöntem diyorum ama peynir seven çocuklara..senin Ege yedi mi? demeyin yemedi tabiki..Neden? çünkü içinde peynir var..Hala peynir yemeye alıştıramadım.Bakalım belki biraz daha büyürse yer..Ben bu tarifi sağlıklı çocuk yemeklerinden almıştım aynen yayınlıyorum.

Malzemeler:
Ölçüler mini fırın tepsisine göredir.1 bardak=250 ml
2 yufka2 kabak, rendelenmiş
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak süt
1/2 bardak peynir (kaşar, beyaz, dil, örgü, labne vs.)
1/4 bardak zeytinyağı
Maydanoz, dereotu
2 yumurta
Karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı:
Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
Yufkanın biri tezgaha serilir. Üzerine iç malzemenin yarısı tüm yufkayı ıslatacak şekilde yayılır.
Üst ve alt uçları pilelendirilerek ortada birleştirilir.
Ortadan ikiye bölünür (yani tepsinin boyuna göre) ve yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirilir.
Aynı işlem pek tabi ki diğer yufka için de tekrar edilir.
180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

9 yorum:

Nur Vural dedi ki...

Pileli böreği uzun zamandır bende denemek istiyordum, bun vesile oldun.

Sevgiler...

sarı mutfak-hande dedi ki...

kabak böreğini severim ellerine sağlık nefis görünüyor cnm

müjde dedi ki...

Çok leziz görünüyor canım.Ellerine sağlık.Peynir sevmeyen ve yemeyenlerden bir tane de bizim evde var.:((

Eylem dedi ki...

ogluma hemen pişirmeliyim.ellerine saglık.

DİDEM dedi ki...

HARİKA DURUYORCANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ...SEVGİLERİMLE

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

hem kabak hem börek :) insan başka ne isterkii...

sihirlisepet dedi ki...

kabak,dereotu ve peynir karışımının harika kokusu buralara kadar geldi.ellerine sağlık...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Güzel ince narin kabakların pazarlarda arz-ı endam ettiği şu günlerde helede ramazan sofralarınada nede yaraşır,ellerinize sağlık.

arcana dedi ki...

nefis görünüyor bu börek. mutlaka denemek lazım. elinize sağlık.