Kiminin pişi kiminin bişi dediği bu tarifi sanırım bilmeyen çok azdır ama yine de tarif vereceğim..
Aslında herkesin pişi yapış şekli bir başkadır.Ben anneannemden bu şekilde öğrenmiştim kayınvalidem de böyle yapıyor.Ekmek hamurundan da yapılabildiğine göre sanırım doğru yoldayım..Geçen pazar kahvaltımıza eşlik eden pişiler bizim evde çok sevilir.Bakalım sizlerde beğenecek misiniz ?..
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1/2 paket kuru maya
1,5 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp üzerine nemli bez örtüp mayalanmaya bırakın.(mayanın kıvamı çok katı olmayacak ekmek mayası kıvamında olacak)Yaklaşık 1 saat sonra hamurdan parçalar kopartıp ellerinizi yağlayarak düz bir zemin üzerinde genişletin sonra kızgın ve bol yağda kızartın..
16 yorum:
Bence sen zaten mutfakda hep dogru yoldasin, bu yaz sana derse mi gelsem:))Ellerine saglik.
Biz bu hamur kizartmasina eskili bisi(s kuyruklu olcak ama klavyede yok) deriz artik eski kismi nerden geliyor bilmem (belki mayali olmasindan olabilir mi)ama bizim köy toptan öyle der.Birde icli yapilip ikiye katlanir oda pek lezzetlidir söyle patatesli, peynirli, kiymali neli istersen yapar afiyetle yersin.Bir baska versiyonuda biz kücükken üzerine kizardiktan sonra seker dökülerek yapilirdi ben hic hazzetmem ama cocuklarin genelde favorisi olurdu.
Cok uzattim, sevgiler yolluyorum hepinize.Egeyi öpüyorum güzel gözlerinden.
adın ne önemi var önemli olan mideye giderken verdiğin mutluluk
bu görünütün güzelliği hepsinden nefis
ellerine sağlık
sevgiler
Mmmhh, ellerine saglik. Taze taze cook lezzetli oluyor bu pisiler :) bize aynen böyle yapiyoruz, yani annemle ben :) bazen yas maya kullaniyorum. gerisi ayni sayilir :)
pişiiii.
samsunda iken akşam eve gittiğimde evde gördüğümde anneme "bugün yine altın gününüz mü vardı?" sormama sebep olan yiyecek.
kesinlikle sıcak yenilmesi tavsiye edilir :)
birde içinde peynir varsa tadına doyum olmaz. offf canım çekti:)
blogunuzu takip etmeye devam edersem sanırım okulu bırakıp evime döneceğim :)
bu arada verdiğiniz linke tıkladığımda (bir demlik sohbet) aradığınız link bulunamadı diyor. bilginiz olsun diye söyledim...
Evet her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır :) Ama nasıl olursa olsun bayılırım ben pişiye :))
Ellerine sağlık.
Sevgiler
çok lezzetli bir tarif,ellerinize sağlıkayrıca sitenizde çok hoş banada beklerim:)))
Pisi pisi:)bizde pisi denir.NE severim.Olsa her sabah yerim.
Canim yine yeniden merhaba.Sevgilerimle.
selam.pişiler nefiis..kahvaltı için harika bir seçim..elinize saglık.yanında peynir ve domates..hımmmm süper valla....sevgiler.
http://hunerlieller.net
canımcığım,
herkesn bilir aama herkesin yaptığı farklı farklı lezzettedir. ben de çok severim. ellerine sağlık.
İş benim sevdiğim "bişi" ..kahvaltıda bayılırım.
Ben de çoğu zaman ekmek hamuru ile yapıyorum.
Sevgiler
harika serpilcim eminim sevmeyen yoktur ellerine sağlık
Offffff, çok severim. Ama çok yiyemem :(( Midem rahatsız olduğu için yasak bana kızartmalar. Ama şimdi olsa yerdim valla :))
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...
cok severim cokkkkkkkkkkk
Pişi nefis olmuş,bende çok severim..Kahvaltıda üşenmeyip yapsaydım keşke:(
Ellerine sağlık,seninki hazırsa senden alıyorum..:)
Güzel bir pazar günü diliyorum...
vallahi isim hic önemli degil.Ben bu hamur isine bayilirim.Ellerine saglik arkadasim.Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler..
Iste bu!... hakiki bisi veya pisi :) isim önemli degil, peynir veya recel ile sahane. Ben bazen cörek otu da koyarim hamuruna. Ellerine saglik, nefis görünüyor Serpil.
Sevgilerimle
Yorum Gönder