Malzemeler:
1/2 kg. dana iskembe
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Kahve fincanı Sirke
8 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
Hazırlanışı
İşkembeyi (temizlenmiş almama rağmen defalarca) yıkadıktan sonra,üzerini geçecek kadar su ilave edip içine 3 adet dövülmüş sarmısağı ekleyip, düdüklü tencerede düdük sesinden sonra 30 dk. da haşlayın.Pişen işkembeyi doğrayın,yeniden ateşe suyunun içine koyun tuzunu ilave edin.Diger tarafta yumurta sarısını,limon suyunu ve unu karıştırın
Biraz işkembe suyunda ilave edin ve koyu bir kivam almış olan karışımımızı yavas yavaş bu suyla inceltin.Sonra bu karışımı kaynayan işkembeli suyun icine yedire yedire ilave edin.Karıştırmaya devam ederken dövülmüş kalan sarmısakları ve sirkeyi de ilave edip ocağı kısın..
Ayrı bir kapta tereyağını kırmızı biberle kestirin.Çorbanın üzerine gezdirin.
Dilerseniz sirke ve sarmısak ilave edebilirsiniz.
9 yorum:
Dear Kariyer( sorry, is this your name?)good afternoon!
This soup(is it?) looks so delicious and different, maybe done of yogurt?
I love your blog and like to visit everyday.
Kisses for you
Ana kaddja.
hiç sevmem hatta iğrenirim,sadece suyunu içebiliyorum.ama genelde sevilen bir çorbadır.bizim ailede de kurban bayramlarında herkes anneanneme gelir sırf işkembe için.
bayılırım bu çorbaya.emeğinize sağlık.çok iştah açıcı duruyor..
ımmm bayılırım işkembe çorbasına ellerinesağlık canım
sevgilerimle
Canım ellerine sağlık süpersin valla, canım istedi bak şimdi dur ben eşimi kandırayım da bir çorbacıya gidelim :)))
Sevgiler,
Evren
selam.çorba mis gibi koktu..harika görünüyor.elinize saglık...sevgiler.
http://hunerlieller.net
Hımmm bende çok severim nefis görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
mmm.en favori çorbammm))hatta bir kurban bayramında bizim kurbanın işkembesini bile temizlemişliğim vardır..ama o oldu))her ne kadar kasaptakinin tadı onun yerini tutmasada aynı maceraya bir daha yüreğim dayanmaz))samsuna selamlar..
Off bayılırım..uzun zaman oldu yemeyeli..
Ellerinize sağlık..
Yorum Gönder