28 Ekim 2008 Salı

EV YAPIMI LİKÖR:BÖĞÜRTLEN LİKÖRÜ


Bu yaz likör konusunda ihtisas yaptım.Sevgili Özgül'ün de bu konudaki deneyimlerinden faydalandım.Tüm tarifleri okuyup kendimce bir harman yaptım ve bu şekilde denedim.

Bu yaz likör saplantım ilk olarak vişne likörü ile başladı.Ama her ne olduysa vişnelerimin üzeri tamamen küf tabakası ile kaplandı.Bende mecburen döktüm.Bu olay inadımı kıramadı ben bunu yapacağım diye inatlaştım.Ve hızımı alamadım önce kızılcık,şeftali,böğürtlen ve karayemiş likörleri yaptım.Bu tarifleri sırasıyla sizlerle paylaşacağım.Seneye incir sezonun kaçırmayıp çok lezzetli olduğunu öğrendiğim incirden de yapacağım..Aklınıza gelen hemen her meyveden hazırlanabiliyor..

Malzemeler:
500 gr Böğürtlen
300 ml votka yada beyaz rom
200 gr esmer şeker


Hazırlanışı:
İyice temizlenmiş yıkanıp suyu süzülmüş hatta serip kurulanmış,hatta hatta kağıt havlu ile suyu alınmış böğürtlenleri,şekeri ve alkolü sırasıyla kavanoza doldurunuz..
Ağzını sıkıca kapatınız.Şeker eriyene kadar hemen hergün kavanozu ters çevirip karışmasını ve erimesini sağlayınız.Ve en az 1,5-2 ay olmak üzere açmadan saklayınız..(Karanlık veya serin yer aramadım mutfak tezgahında beklediler.)İçeceğiniz zaman süzdürüp ayrı bir şişeye alınız...

10 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım!!!

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Serpil'cigim, dayanamadim ve senin tarifi görünce hemen bögürtlen likörüme el attim. Nefis resimlerle süslemissin tarifini. Ellerine saglik, hele o bögürtlenler diri diri na kadar nefis görünüyor. Ben de her meyve ile deniyorum likörleri. Ne kadar cok imkan varmis meger degil mi? Benim sirada sekerpare kayisi ve sekerpare kayisi cegirdegi likörü bekliyor, acmaya niyetliyim bu hafta. Tekrar ellerine saglik, afiyet olsun.
Sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

Cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun canım.öpüyorum çook sevgiler..

Betül İnce dedi ki...

Merhaba. Ben de bu yaz kiraz ve limon likörü yaptım. Limon tabii biraz farklı ama kirazı aynı yöntemle yaptım. Vişneyi (vişnişko) şekersiz yapıyorum.
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

ne kadar güzel görünüyor, fotoğraflamanız da harika. Bir süredir hayran hayran seyrediyorum fakat ben de deneyeceğim. Keşke kavanozlardaki halinide fotoğraflasaydınız, ilk başlayanlar için fikir olurdu. Votka yada rom demişsiniz??? Hazır satılanları inceledim alkol seviyeleri farklı farklı idi. Bunu nasıl ayarlıyorsunuz? Sırf votka içine mi atılıyor? yoksa alkol seviyesini ayarlamak için başka birşey ilave ediliyor mu?
Merak ettiğim bir şey de, vişne likörünüz neden küf bağladı? Sebebini anlayabildiniz mi?

el*ff dedi ki...

süperrr bayıldım ben bu likör işine harika en kısa zamanda denemek istiyorum...
ellerine sağlık diğer tarifleride bekliyorum :))

Cafe Gusto dedi ki...

Asiyeciğim ben votka kullandım ama rom da oluyor.Hatta rom ile daha güzel olduğu söyleniyor.Ayrıca kavanoza direk ekleniyor alkol seviyesini dengelemek için içine su ilave edildiğini okumuştum ama ben denemedim..sevgiler...

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Gusto tşk ederim cevabın için.

Unknown dedi ki...

Merhaba taze böğürtlen bulamıyorum heryer dondurulmuş satıyor sordum bundan da likör yada reçel olur dediler emin olamadım size dedirmek istedim

Adsız dedi ki...

Merhaba çubuk tarçın almayı unuttuğum için temiz bir çay poşetini boşaltarak içine toz tarçın ve hindistan cevizi doldurdum bağlayıp kavanoza daldırdım. Bir hafta sonra bu poşet küflendi. Ama küf hiç dağılmamış plastik tabaka gibi poşeti kaldırınca geldi ve attım. Meyveler temiz kavanozun genel kokusu güzel, bozuk kokmuyor.Dökmesem devam etsem olur mu?-Meltem