16 Eylül 2007 Pazar

Ye#26 APERATİFLER VE MEZELER-II

Tekrar herkese merhaba

Etkinliğimize gelen tarifleri yayınlamaya devam ediyorum.Lafı çok uzatmadan tariflere başlayayım...




Sevgili Gülenay Amerika'lardan son anda etkinliğe yetişmiş.İyi ki de yetişmiş bize çok güzel bir tarif hazırlamış.Ellerine sağlık Gülenay...












Bu etkinlik için Cafe Sardunya'dan Nilay bizlere Cevizli Turp hazırlamış.Ellerine sağlık Nilay...














Sevgili Beyhan bizler için Kırmızı Biber hazırlamış.Çok da güzel olmuş.Ellerine sağlık Beyhan...












Pişirelim Sevgili Özlem..Bizlere Bitez Salatası hazırlamış.Çok da güzel olmuş.Ellerine sağlık...















Sevgili Minik Kuş bizim için iki tarif hazırlamış.Bunlardan ilki Yoğurtlu Patlıcan Salatası












İkincisi ise Piyaz.Ellerine sağlık Minik Kuş
















Sarıkuş ise bizlere Bursa'dan Patates Salatası göndermiş.Ellerine sağlık..













Bizlere yine uzaklardan bir tarif gelmiş.Bruschetta hazırlamış Bereketli Olsun .Ellerine sağlık...











Sevgili Serinmavi bizim için İstanbul'dan Soğan Halkaları Göndermiş.Hımmm bayılırım ben bunlara.Ellerine sağlık...


















Tarif Bahçesi bize Pembe Sultan'ı hazırlayıp göndermiş.Ellerine sağlık











Binbir Çeşni'nin ellerine sağlık.Bizlere Yumurtalı Taze Soğan Piyazı hazırlamış.










Sevgili Burçin bizlere Izgara Hellim Peynirli Domates ve Patlıcan Salatası hazırlamış.Çok da şık hazırlamış.Burçinciğim ellerine sağlık...









Elime sonradan ulaşan mailler oldu.Bunları da aralara ekliyorum.

Sevgili Lama bizlere geleneksel Patlıcan Salatasının Ramazan versiyonunu hazırlamış.Ellerine sağlık...













Sevgili Pembelinin Mutfağı'nda bize Haydari hazırlanmış.Ellerine sağlık...













Sevgili El Emeği Göz Nuru bizlere iki farlı tarif hazırlamış.Birincisi .Patates Cacığı














İkincisi Kabaklı Buğday Salatası Hazırlamış.Ellerine sağlık...













Sevgili Tahta Kaşık.Bizlere Zeytinyağlı Barbunya yapmış. Ellerine sağlık....













Sevgili Mineli iki ayrı tarifle etkinliğe katılmış.Bunlardan ilki Yumurta Salatası















İkincisi Peynirli Biber...Ellerine sağlık...












Sevgili Ebru Akın Etkinliğe Yoğurtlu Patlıcan ile katılmış.Ellerine sağlık.











Sevgili Semaver bizlere tam üç tarif göndermiş.Bunlardan ilki Kabak Salatası













İkincisi Tabule











Üçüncüsü ise Yoğurtlu Köz Biber Patlıcan Salatası













Sevgili Leziz Blogcu sonunda fotoğrafını eklemeyi başardıbu güzel Nuraniye'nin.Ellerine sağlık...














Sevgili Yemeklik bize Ton Balığı Kroketi hazırlamış ellerine sağlık....















Sevgili Mutfak Kuşu Gülsüm bizlere Biber Tatarı hazırlamış.Ellerine sağlık...












Sevgili Sevda Mavisi bu etkinliğe iki ayrı lezzetle katılmış.Birincisi Kabak Çiçeği Dolması













İkincisi Yoğurtlu Deniz Börülcesi.Ellerine sağlık
















Sevgili Tarifname bizler için yeşil Mercimek Salatası hazırlamış .Ellerine sağlık...

9 yorum:

pervin dedi ki...

sevgili serpil her şey harika gözüküyor bende aparatifte patates topları mezelerde zeytinyağlı barbunya gönderdim acaba almadınızmı meraak etim sevgiler

NiNo dedi ki...

ayy nbe guzeller ya ellerıne saglık canım mor lahanalı olana bayuldım renk muthıssssssssss

ÖMER SALİH IŞIK dedi ki...

ellerine sağılık çok güzel olmuş etkinlik....
yalnız bu kadarmı bana da yer verecek misin merak ettim...
iyi çalışmalar kolay gelsin.......

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Senin de ellerine sağlık Serpil'ciğim. Ev sahipliğin için çok teşekkürler. Kolay gelsin.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım
Bu etkinlik,ramazan ve Ege'nin okul telaşı beni çok yordu.O nedenle hepinize ayrı ayrı yorum yazamadım.Özür dilerim....
Emeği geçen herkese teşekkürler....
sevgilerimle....

Cafe Gusto dedi ki...

Pervinciğim senin malin gelmedi ama hemen yayınlıyorum...
sevgiler...

Minik Kus dedi ki...

Serpil, her sey cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik bayagi ugrasmissin. Cok guzel bir etkinlik olmus. Bu guzel konus secimi icin tekrar tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

canım naber. tariflerin hepsi süper. valla hele ramazanda insanın iştahı kabarıyor. İzmir deki sabah kahvaltılarımız geldi aklıma. ne yapsak ki herşeyi bırakıp tekrar mı başlasak kaldığımız yerden hayata. acaba yine hayat bize o kadar cömert davranır mı? bıraktığımöız yerden ipin ucunu yeniden kavrayıp daha yüksek sesle haykırabilir miyiz dersin aşklarımızı?ne dersin?çok eskiye götürdün beni canım arkadaşım. ve aklıma ne geldi biliyor musun. hani senin büyük serpil den aldığın bi tarif vardı ya biberle yapılan ne zaman acı biber turşusu yesem aklıma gelir.
sen acıyı o zamanda çok severdin ( benim gibi)çok severdin .sanırım hala da öylesin. sana bir tarif vereyim. çok yerde vardır ama bu karadeniz versiyonu.
1/2 kg. iç ceviz
2-3 diş sarımsak
1 avuç kadar mısır ekmeğinin içi
1 çay kaşığından az fazla çekilmiş kişniş
1 çay kaşığı kadar karabiber
250 gr. kadar acı kırmızı biber( ne kadar acı ise o kadar iyi)
1 bardak ılık-sıcak arası su
1/2 su bardağı sıvı yağ
gerekirse tuz
cevizle biberi rondodan geçiriyorsun. bakır kapta daha güzel oluyor. dibi yapışmıyor ama bende olmadığı için teflon tencere kullanıyorum. tencereye koy. sonra mısır ekmeğinin içini,sarımsağı, kişnişi, karabiberi ve çok az tuzu rondoya al ve iyice bulamaç haline gelinceye kadar karıştır. bulamaç deyince öle top top bişi değil tabi. ekmeklerle malzeme birbirine karışacak. tenceredeki ceviz-biber karışımının altını yak. kısık ateşte yavaş yavaş kavur. tahta kaşık kullanacaksın ama. karışım bir süre sonra kendiliğinden belli belirsiz bir yağ bırakmaya ve rengi değişmeye başlayacak. o zaman içine mısır ekmekli karışımı ilave edeceksin ve kavurmaya devam edeceksin. 5-10 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş suyu ilave edip karıştırmaya devam edeceksin. ne çok katı olacak ne de çok cıvık. cıvık olursa hele hiçbir işe yaramaz. bu şekilde kavurmaya devam edeceksin. sonra hani tencerede bişi yaparken bir süre sonra hepsi kaşıkla beraber yapışıp kalkmaya başlar ya işte o kıvama gelinceye kadar kavuracaksın. kıvamını buluncada sıvı yağı ekleyip birkaç dakikada öle kavuracaksın. tencerenin altını kapatıp yarım saat kadar beklet sonra kaba al. biz buna Arhavi de "ACİKA" diyoruz. her öğünde ekmeğin üzerine sürerek yiyebilirsin. ben hiç affetmem herşeyle beraber yiyebilirim. ama en güzeli kuru tavuk sote ve kuru fasulye ile oluyor canımcım. sabah kahvaltıları için ise müthiş. denersen pişman olmazsın ben ilkinde beceremedim. ama başıma gelecekleri bildiğim için malzemeleri minimumla yaptım. yarım kilo cevizi boşu boşuna harcayamazdım. afiyet olsun canım.ÖMÜR

Cafe Gusto dedi ki...

Ömürcüğüm sende çok güzel yemekler yaparsın.Bir blogta sen açsana.Ellerine sağlık.sevgiler..